Yabancı oyuncudan Mihalıççık'a ihtar!

Hentbol Erkekler Süper Ligi ekiplerinden Mihalıççık Spor Kulübü'nde maaş ve diğer giderler ödemeleri noktasında aksamalar yaşandığı öğrenildi. Pivot oyuncusu Aliaksandr Buikevich alacaklarını ve özlük haklarını alamadığından dolayı kulübe ihtar çekerken, hentbolhaber.net haber merkezine ulaşan Artyom Skriba ise yaşadığı sıkıntıları yazılı olarak aktardı.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Erkekler Süper Ligi ekiplerinden Mihalıççık Spor Kulübü’nde maaş ve diğer giderler ödemeleri noktasında aksamalar yaşandığı öğrenildi. Pivot oyuncusu Aliaksandr Buikevich alacaklarını ve özlük haklarını alamadığından dolayı kulübe ihtar çekerken, hentbolhaber.net haber merkezine ulaşan Artyom Skriba ise yaşadığı sıkıntıları yazılı olarak aktardı.

2021-22 sezonu sonunda Süper Lig’e yükselen Eskişehir temsilcisinde, yabancı oyuncuların menajer ödemesi, uçak bileti ödemesi ve maaş ödemesinde gecikmeler yaşanıyor.

3 maaş alması gereken Buikevich’in menajerlik ücretinin ve yine menajer tarafından karşılanan uçak bileti ücretiyle özlük hakları ücretlerinin ödenmediği de iddia edildi.

TEK TARAFLI FESİH HAKKI İÇİN İHTAR
Sporcu tarafından Eskişehir Mihalıççık Spor Kulübü Derneği’ne çekilen ihtarda; “Edimlerin 15 gün içinde yerine getirilmesini aksi takdirde sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedeceğimizi ihtaren bildiririz” ifadeleri yer aldı.

KONAKLAMA VE OTURUM İZNİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ DE YERİNE GETİRİLMEDİ
Oyuncu tarafından kulübe çekilen ihtarda dikkat çeken bir diğer nokta ise oturum izinleriyle alakalı kısım oldu. Oyuncunun 30 günlük Türkiye’de kalma süresinin dolduğu, doğacak tüm zararlardan da kulübün sorumlu tutulacağı ihtarda yer aldı.

Gerek oyuncu ve gerek oyuncu menajerinin birçok kez kulüp yönetimiyle temasa geçtiği, kulüp idari görevlisi Osman Özoğlu’nun çeşitli gerekçelerle ileri bir tarihi işaret ettiği ifade edildi.

ARTOM SKRIBA’NIN LİSANSI DAHİ ÇIKARILMADI
Bir başka Belaruslu oyuncu, sağ oyun kurucu Artom Skriba haber merkezine ulaşarak iddialarını aktardı. Parası ödenmediği için lisansının çıkmadığı ve hiçbir maça çıkmadığını belirten Skriba’nın mesajı şu şekilde: “Ben Türkiye’ye geldim ve başından beri sorunlar vardı, sözleşmenin tek bir noktasını bile yerine getirmediler, maaş ödemediler, çok kötü koşullarda yaşamak zorunda kaldım, lisans için ödeme yapmadılar. Ondan sonra sözleşmeyi dostane bir şekilde feshetme konusunda görüştük ve üç gün içinde eve gönderilmem konusunda anlaştık. Yönetim vizede sorun olmadığını söyledi. Göç servisine gitmeye karar verdim ve bana vize yapıp yapmadıklarını öğrenmeye karar verdim. Ortaya çıktı ki, bu da bir yalandı. Türkiye’de 10 günden fazla yasadışı kalıyorum. Yönetim tüm sorunların farkında ama hiçbir şey yapmıyorlar, sürekli aldatıyorlar. Şu anda Türkiye’de 20 günden fazladır yasadışı olarak bulunuyorum, mesajlara cevap vermiyorlar. Bu durumda gidemem çünkü bilet ve havaalanında para cezası ödeyecek param yok, çünkü bana hiçbir ödeme yapılmadı burada. Ama yönetimde kimsenin umurunda değil. Haber yazılsın isterim. Belki yayınlandıktan sonra bir şeyler yapmaya başlarlar. Beni üç haftadır burada tuttukları ve beni eve gönderemeyecekleri ortaya çıktı.”

 Not: Aliaksandr Buikevich’in konuyla ilgili 10 Ekim Pazartesi günü Mihalıççık Spor Kulübü idarecisi Osman Özoğlu’na bu süreçte yaşananların doğruluğu –ekonomik boyutuyla- sorulmuş, olayın doğruluğu teyit edilmiştir. Özoğlu 13 Ekim Perşembe günü ödeme yapılacağını söylemiş, yapılmadığı takdirde haberin yapılması ricasında bulunmuştur. Bu söyleminin gerçekleşmemesi üzerine söz konusu bu haber yapılmıştır.

Bakmadan Geçme