Yabancısız da olabilmeli…

Hentbolhaber.Net yazarıMehmet İhsan Doğan, B.B. Ankaraspor ile Taşova YIBO Hentbol SK arasında oynanan Erkekler Süper Ligi 6.hafta müsabakasını ele aldı.

Yabancısız da olabilmeli…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Amasya Taşova YIBO arasındaki maçı yazacağım değil mi?

Ama önce salona girelim, yerimize oturalım değil mi? Bakalım yer bulabilecek miyim?

Şakası bile insanın canını acıtıyor değil mi? Bir türlü çözemedik şu seyirci sorununu! Oysa takımlardan biri belediye. Çok mu zor, “Asfalt Şubesinden 10 kişi, muhasebeden 5 kişi, zabıtadan 20 kişi pazar günkü maça gelecek!” demek?

Neyse, günün birinde olur inşallah!

Takımlar ilk yedilerini sahaya sürdü. Büyükşehirde Efe, Atilla, Alican, İbrahim Taner ve Cemal’in yanında Eldar var. Taşova’da Niyazi, Ekrem, Yasin, Çetin’le Vladimir, Maksiym, Djurdo oynuyor. Yani 6+1 ile 4+3 karşı karşıya(!)

Oysa ne güzel bir sloganımız vardı bizim çocukluğumuzda: YERLİ MALI, YURDUN MALI, HERKES ONU KULLANMALI! Bakın Maliye Piyango’ya, dün yabancısız çıktı sahaya, çatır çatır oynadı!

Gelelim maça: İlk yirmi dakika başa baş geçti. Büyükşehir bir farkla öndeyken, üst üste üç gol bulunca soyunma odasına 17-13 önde gitti.

İkinci yarının başında Taşova, sazı eline bir aldı, üç dakikada beraberliği yakaladı. Büyükşehir toparlandı, farkı beşe çıkardı, Taşova arayı kapattı. 

Sonra iki takım da hentbolu unuttu! Bunu takımlar sıkça yapıyorlar. Bir anda set, met hiç bir şey kalmıyor. Oyuncular o kale senin, bu kale benim haldır, haldır koşuşturuyor, dağlara, taşlara toplar atıyor, birbirlerine olmadık fauller yapıyorlar. Kısaca hentbol oynadıklarını unutuyorlar. Yine öyle oldu. Sahadaki -kaleciler hariç- 12 oyuncu haldır haldır koşuştu, dağlara, taşlara toplar attı, olmadık fauller yaptı. Derken yine toparlandılar, akıllı, uslu hentbol oynamaya başladılar.

Bitime 15 dakika kala Taşova oyundan düştü. Büyükşehir, üst üste bulduğu gollerle farkı açtı, maçtan da 39-32 üstün ayrıldı.

Skorboarda baktım, Büyükşehir’de Pavlo 9, Cemal 8 gol atmış. Taşova’da ise Vladimir’le Ekrem yedişer gol kazandırmışlar takımlarına. Yani yabancılar olmadan da olur bu işler ne dersiniz?  




Bakmadan Geçme