Yabancısız da oluyormuş yaa!

Hentbolhaber.Net yazarı Mehmet İhsan Doğan , Maliye Milli Piyango SK’nın Konya Selçuklu Belediyesi SK’yı 28:22 mağlup ettiği mücadeleyi sizler için kaleme aldı.

Yabancısız da oluyormuş yaa!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET- Maliye Piyango- Konya Selçuklu Belediyesi maçına gitmeden önce yazının başlığını ünlü bir İngiliz atasözünden alacaktım: Merak Kediyi öldürür (Curiosity Killed The Cat) 

Diyecektim ki; Merak beni öldürmedi ama tuttu kolumdan salona götürdü. Çünkü hem iki takımı da (Daha çok konuk takımı) merak ediyordum, hem de Doruk’u.

Ama salona girince işin rengi de yazının başlığı ve içeriği de değişti.

Çünkü takım kadrolarına bir baktım ki, aman Allahım; Maliye Piyango’da bir tane bile yabancı oyuncu yok! Olamaz, imkansız şaka yapıyorlar, şimdi ekranı silip doğru kadroyu yazacaklar falan diye düşüne düşüne salona girdim. Iııh, ısrarla tutuyorlar kadroyu ekranda Alperen, iki Mert, Hakan, Anılcan, Eyüp, Coşkun, Ali, Şener, Doruk, Halil İbrahim, Ali Rıza, Furkan, Tahir, Burak, Berke. Yok, hiç yabancı oyuncu yok. “Ee, vardır bir bildiği Bülent’in.” diye düşündüm. Varmış, maçın sonunda anladık.

Konuk takım genel teamülü bozmamış, “Bulunsun” kabilinden iki yabancıyı koymuş ilk yedisine. Yararlı mı? Eh, çok kötü değiller, ama ne Duşabayevler, ne Wislander.

Maça bakalım isterseniz: İlk 15 dakika denk geçti. Sonra Maliye Piyango (Biraz rakibin beceriksizliğinden, çokça Coşkun’un kurtarışlarından) bir patladı, 20’inci dakikaya 5 farkla 12-7 önde girdi, ilk yarıyı da 14-11 üstün tamamladı.

İkinci yarının hemen başında “Dur ne oluyor, nasıl oluyor?” demeye kalmadı Selçuklu Belediyesi 4 dakikada 14-14 eşitliği yakaladı, ama sürdüremedi. Maliye Piyango, oyuna ağırlığını koydu, sert, hareketli, etkili savunmasıyla, kalecisi Coşkun’un kurtarışlarıyla rakibine şans tanımadı ve maçtan 28-22 üstün ayrıldı. 

Eveeet, geçen maçı hatırlıyorsunuz. Doruk’tan söz etmiştim. Doruk, yine ilk yarının sonlarında oyuna girdi, yine gol attı ama, bu kez başka bir Doruk vardı sahada. Savunma yaptı, oyun kurdu, pas attı kısaca HENTBOL oynadı!

Doruk’un golcü rolünü bu kez Halil İbrahim devralmıştı. Eğer yanlış saymadıysam 8 gol attı Halil İbrahim. Zaten, Maliye Piyango’da Bülent kimi oyuna soktuysa cuk oturdu. İki Mert, Burak, Şener, Hakan, Eyüp. Tahir hepsi takımı sırtladı, götürdü. “Sırtladı” derken Alperen’i unuttum sanmayın. Maçı seyreden birine sorun bakalım bilebilecek mi Alperen’in nerede oynadığını? Kimi, “Sol kanatta” diyecek sonra, “Yok, yok pivottu” diye düzeltmeye çalışacak. Kimi, “Sol kanattı ama, orta oyun kurucuda da gördüm.” diyecek. Anlayacağınız, Alperen satrançtaki Vezir gibi, “Çat orada, çat burada.” Nerede lazımsa , orada oynadı, takımı da oynattı, Mert’le birlikte. Ama, kaçırdığı 7 metreyi unuttum sanmasın!

Bitirirken her iki takıma da çok teşekkür ederim. Bize güzel, hentbol dolu bir altmış dakika izlettiler. Hep böyle oynayın e mi?

Bugün de güzel olmasını umduğum bir maç var. Ben salonda olacağım. Siz ne yaparsınız bilmem.  




Bakmadan Geçme