Yalıkavak Spor Kulübü’nün rakibi Hc Lokomotiva Zagreb

Yalıkavakspor’un EHF Avrupa Kupası yarı finalindeki rakibi Lokomotiva Zagreb’i tanıyalım.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Avrupa Kadın hentbolunun köklü kulüplerinden biri olan Lokomotiva Zagreb 1949 yılında kuruldu.

1956 ve 1970 yılları arasında kazandığı 8 Yugoslavya Şampiyonluğu dönemin en başarılı takımlarından biri olarak dikkat çekti. Daha sonra ülke hakimiyetini Radnicki Belgrad’a kaptıran L.Zagreb Yugoslavya dağılmadan önce önemli bir başarıya imza atmasını bildi.

 1991 yılında EHF Kupası finalinde Bayer Leverkusen ile karşılaşan Lokomotiva Zagreb rakibini geçerek bu kupayı kazandı.

Hırvatistan’ın bağımsızlığını kazanmasından sonra Kras Zagreb adını kullanan kulüp 1996 ve 1998 yıllarında  Kupa Galipleri Kupasında final oynamasına rağmen şampiyonluğa uzanamadı. 2003’de yeniden Lokomotiva adını kullanmaya başlayan Hırvat kulübü 2017 yılında EHF Challenge Kupasını müzesine götürdü.

 Hırvatistan Milli Takımı ile geçen yıl Avrupa Şampiyonası’nda Bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atan Nenad Sostoriç, Lokomotiva Zagreb’in başındaki isim.

Lokomotiva Zagreb bu sezon kupanın ilk iki turunda İtalyan temsilcileri Mestrino ve Salerno ‘yu saf dışı bırakırken çeyrek finalde ise Çekya Temsilcisi Slavia Prag’ı her iki maçta da 31-25 ve 31-27’lik skorlarla mağlup etti. Lokomotiva Zagreb yarı finale gelene kadar oynadığı 6 maçı da kazandı.

 Lokomativa Zagreb’in  Kadrosunda Hırvatistan Milli Takımında da yer alan kaleci Lucija Besen,  sağ oyun kurucu Dora Kalaus, ikiz kardeşi sol oyun kurucu Larissa Kalaus ve 36 golle takımının Avrupa Kupalarında en golcü ismi olan Andrea Simara gibi önemli oyuncular bulunuyor.

Bakmadan Geçme