Yalıkavak tur için avantajı kaptı

Kadınlar EHF Avrupa Kupası son 16 turu ilk maçında iki temsilcimiz Yalıkavakspor ile Muratpaşa Belediyespor karşılaştı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Maça hızlı başlayan taraf Yalıkavakspor oldu. İlk 3 hücum da goller bulan maçın ilk dakikalarından ağırlığını koydu. Muratpaşa Belediyespor’un Yeliz Özel’e yaptığı yüksek savunmaya (5+0+1) karşın ev sahibi takım gol üretmekte fazla zorlanmadı. Yasemin Şahin, Yeliz Özel, Buket Yılmaz başta olmak üzere bütün oyuncularından skor bulan Yalıkavakspor karşılaşmanın kontrolünü hep elinde tuttu.

Her iki takımda oldukça tempolu oynarken, set oyunlarından  daha ziyade rakibi yaptığı savunmayla hataya zorlayarak  hızlı hücumlarla gol aradı. Yalıkavakspor 1.yarının ilk 15 dakikasında farkın 4 golün altına düşmesine izin vermedi. Bu bölümde konuk yapılan sert savunma karşısında 7 metre atışlarından Diğdem Hoşgör ile goller buldu. Muratpaşa Belediyespor akan hücumda etkili olmazken Yalıkavakspor defansını geçtiği anlarda tecrübeli kaleci Sevilay İmamoğlu engeline takıldı. Konuk takım yaklaşık 5 dakika gol bulamayınca farkı açan Yalıkavakspor ilk yarıyı 8 sayı farkla 20-12.

 Oldukça gollü geçen ilk 30 dakika da Yalıkavakspor 7 metre atışı kullanmazken Muratpaşa Belediyespor  kazandığı 4 tane 7 metre atışını da gole çevirdi.

  Karşılaşmanın 2.yarısında ise Yalıkavakspor savunma dozajını iyice sertleştirdi.9 metreyi adeta rakibine kapatan ev sahibi takım zaman zaman Diğdem Hoşgör’e yüksek savunma ( 5+0+1) yaparak rakibine gol şansı tanımadı.

 2.yarıya oldukça hızlı başlayan ev sahibi takımda Yasemin Şahin peş peşe goller buldu. Yaptığı sert savunma neticesinde hızlı hücum şansı yakalayan Yalıkavakspor’da Yasemin Şahin’in yanı sıra Buket Yılmaz, Fatmagül Sakızcan da skora katkıda bulundu. Her geçen dakika farkı giderek açan ev sahibi takım Muratpaşa Belediyespor’un genç kalecisi Öznür Özdemir’in zaman zaman yaptığı kurtarışlara rağmen üstünlüğünü hiç bırakmadı. Muratpaşa Belediyespor 2.yarıda akan hücumda gol üretmekte çok zorlandı. Hatta 7 metreden bulduğu golü saymazsak konuk takım yaklaşık 15 dakika topu ağlara gönderemedi.

 Sahadan 39-20 galibiyetle ayrılan Yalıkavakspor bu sonuçla çeyrek final için büyük bir avantaj elde etti. Bu karşılaşmanın rövanşı 17 Ocak Pazar günü Antalya’da oynanacak.

 Bu sezon Lig ,Avrupa ve Türkiye Kupası’nda oynadığı bütün maçları kazanan Yalıkavaspor galibiyet serisini 15 karşılaşmaya çıkardı.

 Ev sahibi takımda Yasemin Şahin 15 golle karşılaşmanın en skorer ismi olurken Buket Yılmaz 6 ,Yeliz Özel ve Fatmagül Sakızcan 5’şer golle oynadı. Antalya Muratpaşa Belediyespor da Diğdem Hoşgör 7, Eda Nur Kılıç 6 golle müsabakayı tamamladı.

   

Bakmadan Geçme