Yalıkavak’tan muhteşem galibiyet

Kadınlar 1'inci Ligi'nde zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada, Yalıkavak Belediyesi Spor Kulübü, Kalyoncu Vakfı Artsam Spor Kulübü'nü konuk etti.

HENTBOLHABER.NET – Yalıkavak Belediyesi, Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden, müthiş seyirci desteğini arkasına alarak, 25-20 üstünlükle ayrıldı. Süper Lig iddiasını aldığı bu kritik galibiyetle sürdüren Yalıkavak, gelecek haftalara daha umutlu baktı.

ARTSAM’IN NAMAĞLUP SERİSİ SONA ERDİ
20 haftada oynadığı 18 karşılaşmada 17 galibiyet ve 1 beraberlikle zirveye taht kuran Kalyoncu Vakfı Artsam’ın namağlup serisi de 21’inci hafta mücadelesiyle birlikte sona erdi. Yalıkavak’ta sezonun ilk mağlubiyetini alan Artsam; 17 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet neticesinde topladığı 35 puanla liderliğini sürdürdü.

SÜPER LİG YARIŞI KIZIŞTI
Yalıkavak’ın Artsam karşısında aldığı galibiyet, Süper Lig yarışını da ateşlendirdi. Kalyoncu Vakfı Artsam 35 puanla zirvedeki yerini korurken, Pazarspor 33, Sivas Belediye Spor Kulübü ve Samsun Gençlik Spor Kulübü 29’ar, Yalıkavak ise 28 puanla Süper Lig yarışında yerini aldı.

Şu ana kadar Kalyoncu Vakfı Artsam ve Yalıkavak 19, Pazarspor ve Sivas Belediye 20, Samsun Gençlik ise 18 maç oynadı.

“HEM FİZİKSEL HEM DE MENTAL OLARAK İYİ HAZIRLANDIK”
Yalıkavak Belediyesi Spor Kulübü Teknik Direktörü Gökhan Ceyhan, galibiyetin ardından yaptığı değerlendirmede; “Rakibimizin çok iyi olduğunu bilerek hem fiziki hem de mental olarak iyi hazırlandık. Kastamonu temsilcisi tecrübeli isimleri ile göbekte sert savunma yapan, hücumda da etkili set oyunları olan bir ekip idi. Maçta rakibimizin tecrübeli isimlerini etkili hale gelmeden yüksek savunma ile durdurduk. Yani maçı kazandıran öncelikli yaptığımız etkili ve sert savunma oldu. Takım çok koştu. Pas hatalarımız dışında onlara hızlı hücum şansı vermedik. Hücumda da takım olarak gol kanallarına iyi ataklar yaptık. Tabi buna Yanick’in etkili oyunu ve bana göre A Milli takımı hak eden ama şu anda 1. Lig’de olduğu için alınmadığına inandığım kalecimiz Berna’nın kurtarışları ve hızlı başlangıçları eklenince, güzel bir galibiyet geldi. Ligdeki durumumuza göre kalan maçlarda hiç puan kaybetmememiz gerekiyor. Tüm takımımızı tebrik ediyorum ancak daha işimiz bitmedi. Bizlere sonsuz desteğini hissettiren ve salonu dolduran seyircimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme