“Yalnız değilsin Soma!”

Beşiktaş Mogaz ve İzmir BŞB GSK hentbol takımlarından Soma’ya mesaj var…

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – İzmir ve İstanbul’un hentbolcuları “Hentbolcular Soma’da / Soma’yı unutmadık” ismiyle yapılacak etkinlikte baş rolü oynayacak. İki köklü kulüp, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (İzmir BŞB GSK) ile Beşiktaş Mogaz hentbol takımlarının teknik direktörleri ve Beşiktaş JK yöneticisi Erdal Karacan ile Soma faciasının yıldönümünde konuştuk.

İşte hocaların ve Beşiktaş yönetiminin mesajı:

Süreyya Işıldak – İzmir BŞB GSK Teknik Direktörü

“Gözlemci Sercan Ersöz’ün girişimi ve sizin de haberlerinizde duyurduğunuz takım ve kurumların bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen bu organizasyon için teklif geldiğinde ben ve oyuncularım memnuniyetle katılacağımızı belirttik. Kulüp yönetimimiz de gelen tekliften çok mutlu oldu. Bu etkinliği bir görev olarak görüyoruz.

Soma’da 1 yıl önce canlarını kaybeden emekçileri anmak, acılarını paylaşmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz.”

Müfit Arın – Beşiktaş Mogaz Teknik Direktörü

“Bu etkinliğin çıkış noktası Soma’daki kardeşlerimize acılarını hatırlatmak değil, üzüntülerini bir nebze de olsa hafifletmek. Bu faciayı yaşayanlara, özellikle çocuklara destek olabilmek istiyoruz. Amacımız onlarla beraber olduğumuzu göstermek; yaşananları unutmadığımızı, elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizi anlatmak.

Yaşamını kaybeden emekçileri kabirleri başında anacağız. Somalı çocuklarla hentbol oynayacağız. Küçük kardeşlerimiz sporcu ağabeyleri ile güzel bir vakit geçirecekler.

Somalı çocuklarımızın hafta sonu İzmir’de oynanacağımız Türkiye Kupası Finalleri’ne geleceği bilgisini aldık. İzmir’e erken gelebilirlerse Beşiktaşlı oyuncularla vakit geçirmeleri için gerekeni yapacağım.

Özetle, Soma’ya bir nezaket ziyareti yapacağız. Futbolcular gibi daha geniş imkanlarımız olsa da daha yakın olabilsek, sadece manen değil maddi olarak da yardımcı olabilsek.”

Erdal Karacan – Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Üyesi

“Hentbol takımımız Soma’yı ziyaret ederek onlarla beraber olmak ihtiyacını hissetti. Soma şehitlerinin anısına, onları yad etmek için yapılan bu etkinliğe destek vermekten ötürü mutluyuz. Ülkemizin yaşadığı en elim olaylardan birinin yıldönümünde Soma halkı ile birlikte olacağız, acılarını paylaşıp, onları dinlemek istiyoruz.

Soma’da yaşamını kaybeden maden şehitlerimize Tanrıdan rahmet, kederli ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum.”

HENTBOLCULAR SOMA’DA HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bakmadan Geçme