Yarı Finallerin ardından

Antrenör Gürcan Budakçı, HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası yarı final maçlarını ele aldı.

HENTBOLHABER.NET – HDI Sigorta Erkekler Türkiye kupası yarı finalleri tamamlanarak finali oynayacak takımlar belli oldu. Finalin adı Beykoz Belediyesi – Beşiktaş Yurtbay Seramik.

Yarı final maçlarından ilk olarak Sakarya ve Beykoz ekiplerinin mücadelesine bakalım. İki takımda da maçın gidişatını belirleyecek sporcular mevcuttu. Beykoz ekibi çeyrek finalde Nilüfer ekibiyle zorlu bir mücadele yapmasına karşın, Sakarya ekibi Beykoz’a nazaran 10 sayı farkla zorluk derecesi daha düşük bir galibiyet almıştı. Sakarya bu anlamda kafalarda bir nebze avantajlı düşüncesini oluşturuyordu. Maç başlaması ile bu durum oluşmadı. Sakarya 6. dakikaya kadar golle tanışamadı. Beykoz ilk 6 dakika oyuna iyi başladı ancak Sakarya ikinci 6 dakikada toparlanıp 5:5 skora ulaştı. Bu andan itibaren müsabaka rayına oturdu ve dengeli gidiş devam etti. İkişer üçer dakikalık gol suskunlukları oluştu maçın içerisinde ve bu anlarda öne çıkan takım olmayınca maçta skor anlamında kopma olmadı. 27 dakikada 12:12 berabere geçilirken Çetin Çelik’in ve kaleci Taner Günay’ın gölü ile ilk yarı Sakarya ekibinin 14:12 ile iki gollük avantajı şeklinde sonlandı.

İkinci 30 dakika başladıktan sonra Sakarya 10 dakikalık zamanda gol farkını 5’e çıkarmasıyla finalle doğru göz kırptı. İlk yarıdaki gibi gol suskunlukları ikinci yarıda da devam etti. Hatta bu  suskunluk periyotlarından bir tanesi 6 dakika sürdü. 54 dakikada Beykoz geri dönüşünü 21:21 skorla tamamladı ve maça ortak oldu. Maç bu dakikadan itibaren Sakarya, Beykoz arasında gitti geldi. 59. Dakikada Samet Kanberoğlu’nun kendisinin, takımının ve maçın son gölünü atmasıyla Beykoz Belediyespor 24:25’lik bir skorla adını finale yazdırdı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

HentbolHaber.Net (@hentbolhaber)’in paylaştığı bir gönderi

İkinci yarı final maçında ise Beşiktaş Yurtbay Seramik ve Spor Toto SK ekibinin mücadelesi vardı. Maçın ilk düdüğü ile gol anlamında dengeli bir başlangıç oldu. İlk yarı itibariyle maçın içinde skor anlamında kopuşlar yaşanmadı. 28. Dakikalara kadar kaçan Beşiktaş Yurtbay Seramik olurken, Spor Toto SK yakalayan oluyordu. İlk yarının son dakikaları Spor Toto SK iki gollü üstünlük sağladı skoru 14:16 yaptı  ama son saniyede Baran Nalbantoğlu’nun golü ile skoru 15:16 yapan Beşiktaş Yurtbay Seramik, soyunma odasında rahat gitti.

İkinci yarı başlaması ile iki gol bulan Beşiktaş Yurtbay Seramik öne geçti. Maçtaki en büyük gol suskunluğu ile her iki takım yaklaşık 6 dakika gol bulamadılar. Hatta Spor Toto ekibi ikinci yarıda ilk golünü 40. Dakikayı geçtikten sonra buldu.  İlk yarı ve ikinci yarıdaki Spor Toto ekibi sanki farklı iki takım gibiydi. Bu farklık ilk yarı 16 gol bulmalarına rağmen ikinci yarı 7 golde kalmalarına sebep oldu. Beşiktaş Yurtbay Seramik ise ilk ve ikinci yarı performanslarında büyük farklılık oluşturmadan ilk yarı 15, ikinci yarı 16 golle maçı 31:23 bir skorla kazanmasını bildi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

HentbolHaber.Net (@hentbolhaber)’in paylaştığı bir gönderi

Finalin adı Beykoz Belediyesi – Beşiktaş Yurtbay Seramik olarak tescillendi. Tahmin ediyorum ki çekişmeli seyir zevki yüksek bir maç bizleri bekliyor. İki ekibe de başarılar dileriz.

 

Bakmadan Geçme