Yasemin Şahin: 'Kupa, Ülkemize ve Tüm Kadınlara Hayırlı Olsun'

EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası’nda İspanya’nın Club Balonmán Atlético Guardes takımını ikinci final maçında yenen temsilcimiz Antalya Konyaaltı Belediye Spor EHF AVRUPA KUPASI’nın sahibi oldu.

TUĞBA AKKESEN / HENTBOLHABER.NET- EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası’nda İspanya’nın Club Balonmán Atlético Guardes takımını ikinci final maçında yenen temsilcimiz Antalya Konyaaltı Belediye Spor EHF AVRUPA KUPASI’nın sahibi oldu.

İspanya’nın Pontevedra kenti A Sangrina Salonunda oynanan ilk karşılaşmayı Club Balonmán Atlético Guardes takımı 23-17 kazanmıştı. Antalya Spor Salonunda oynanan rövanş müsabakanın ilk yarısını Antalya Konyaaltı Belediye Spor 16-7 önde kapattı. İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Antalya Konyaaltı Belediye Spor maçı 33- 20 kazanarak Avrupa Kupası’nda şampiyon olan ilk takımımız oldu.

Mavi Kelebeklerin kaptanı Yasemin Şahin her iki maçta da sakatlığından dolayı mücadele gösterememişti.

Şampiyonluğu değerlendiren Şahin, duygularını şu şekilde aktardı: “Kulübümüzün üç yıl boyunca aldığı ilk kupa; Avrupa Kupası oldu. Ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. Muhteşem bir oyun sergiledik. Tüm takım arkadaşlarım ellerinden geleni yaptı. Her birinin emeğine sağlık. Kupa, tüm ülkemize ve kadınlara hayırlı olsun.Eskiden final oynayıp üzülen takım biz olurduk. İspanya’dan avantajsız bir skor ile dönmemize rağmen kendi sahamızda galip geldik. Bundan sonra gelen tüm yabancı takımlar Türkiye’nin evinde yenilebileceğini anlamış olacak.”

Bakmadan Geçme