Erdal Kaynak

Wolff'tan İspanya'ya Geçit Yok!

Erdal Kaynak

Alman kaleci Andreas Wolff, 27.1 yaş ortalamasına sahip genç Alman takımının finale yükselmesinde başrolü oynadı. Almanya, tüm otoritelere meydan okuyarak adını finale yazdırırken, Wolff'un performansı bu başarıda kilit rol oynadı.

Wolff, Fransa ile oynanan maçta bekleneni verememiş ve yerini David Spath'a bırakmak zorunda kalmıştı. Spath, Fransa'nın son şutunu kurtararak galibiyeti getiren isim olmuştu. Ancak Wolff, İspanya'ya karşı oynanan yarı finalde adeta küllerinden doğdu. 25-24’lük galibiyetle sonuçlanan bu kritik maçta, tam 22 kurtarış ve %46 kurtarış verimliliğiyle sahneye çıktı.

Özellikle maçın son 7 dakikasında kalesini gole kapatan Wolff, bu süreçte yaptığı 4 birebir kurtarışla adeta maçı Almanya’ya getirdi. Bu performans, bir kalecinin takım üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Maç sonunda 33 yaşındaki tecrübeli kaleci, "Kariyerimin en iyi oyunlarından biriydi. Olimpiyat Oyunları, bir hentbol oyuncusu olarak oynayabileceğiniz en zorlu turnuva. Potansiyel olarak oynayabileceğiniz en büyük sahne," dedi.

"Büyük takımlar kalecileriyle anılır" sözü, Andreas Wolff'un bu unutulmaz performansıyla bir kez daha doğrulandı. Almanya’nın Olimpiyat şampiyonu olma yolundaki en büyük gücü hiç şüphesiz Wolff olacak.

Bu final, Wolff’un kariyerinin en üst noktasına ulaşabileceği bir sahne olacak ve tüm gözler bu müthiş kalecinin üzerinde olacak. Almanya, Wolff’un liderliğinde altın madalyaya uzanabilecek mi? Bu sorunun cevabını hep birlikte göreceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları