Gürcan Budakçı

Şampiyon Armada Praxis Yalıkavak

Gürcan Budakçı

2022-2023 sezonu HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası sahibi Armada Praxis Yalıkavakspor.

Bolu’da gerçekleşen sekizli final çok güzel bir salonda gerçekleşti. Mücadele açısından üst düzey bir turnuva olurken, bu mücadeleye tanıklık edecek seyirci sayısının az olması üzücü oldu ayrıca yayında kupanın takdimini ve o mutluluğu görebilseydik çok daha güzel olurdu.

Sekizli finalde İzmir Büyükşehir Belediyesi – Yenimahalle Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi- Kastamonu Belediyesi, Armada Praxis Yalıkavakspor – İzmir Büyükşehir Belediyesi ve finalde Kastamonu Belediyesi – Armada Praxis Yalıkavakspor maçlarında ki mücadele üst düzeydi. Final maçında bir önceki günden yorgun iki takım ellerinden gelen tüm mücadeleyi sonuna kadar verdi. Müsabakada sayabildiğim kadarıyla yedi kez kaçan ve kovalayan yer değiştirdi. Maçın skorunu da sayacak olursak tabelada 10 kez iki ve üstü sayı fark yakalandı. Kısacası müsabaka skor grafiği çok zig zaglı bir görüntü oluşturdu. Bu her iki takım sporcularının da son saniyeye kadar ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını gösteriyordu. Final müsabakasında dikkat çeken üzücü unsurda sakatlıkların çok olmasıydı. Her iki takımda da sakatlıkla yüz yüze gelen sporcular oldu. Dilerim ki ciddi anlamda bir sakatlıkları yoktur.  Sonuçta play off turunda yine aynı takımlar finalist olarak karşı karşıya gelecek, tekrar bu üst düzey mücadeleyi görmek isteriz. Bu nedenle takımların eksiksiz kadro ile sahaya çıkmaları mücadele düzeyi ile doğru orantılıdır.

Maç istatistikleri bize maçı nasıl yansıtıyor? Bu soruya biraz cevap verelim.

Kale performanslarına bakarsak Kastamonu Belediyesi kalecileri %26 performans sergilerken, Armada Praxis Yalıkavakspor kalecileri %25 performans gösterdi.

Kastamonu Belediyesi hücumda %62 performans sergilerken, Armada Praxis Yalıkavakspor hücumda %65 performans gösteriyordu.

9 metre performansında Kastamonu %54 başarılı olurken, Yalıkavak %42 başarılı oluyordu.

9 metre atışlarının sayısında da Kastamonu açık ara öndeydi. Ancak Kastamonu 6 metre atışlarında ve hızlı hücumda Yalıkavak’ın gerisinde kaldı. 

Bir bilgi ile bu durumu açıklığa kavuşturalım; kanat atışlarında Yalıkavak 11 gol, Kastamonu 2 gol atabildi. Bu sayede Yalıkavak rakip savunmanın genişliğinin artmasını sağlayarak pivot hücumlarına ve dalarak atışlara fırsat buldu.

Sonuç olarak teknik patron Kıvanç Özcan Armada Praxis Yalıkavakspor’u sekizli finallere, özellikle yorgun çıkılan finale iyi hazırladığı, sporcular da güçlerinin son damlasına kadar bunları uyguladığı görülüyor.

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası sekizli finalde ki tüm katımlara gösterdikleri mücadele nedeniyle, Kastamonu Belediyesi’ne bize çok güzel bir final seyretme zevki sağladıkları için teşekkür ederim.

Armada Praxis Yalıkavakspor takımının heyecan veren performansını ve şampiyonluğunu alkışlarla kutluyorum. Şampiyon Armada Praxis Yalıkavakspor.

Yazarın Diğer Yazıları