Gürcan Budakçı

Sanat, Organizasyon, Spor ve Final4

Gürcan Budakçı

Maçlarını özellikle takip ettiğimiz, oynanan oyundan ekran başında zevk aldığımız EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi dörtlü finalini bu kez canlı olarak izledim. Çok güzel olacağı, maçlardan daha fazla keyif alacağımı biliyordum ama bu kadarını düşünmemiştim. Sahne şovları, organizasyon, muhteşem taraftarlar, oyunun tüm varyasyonlarını içselleştirmiş sporcular ambiyansı muhteşem yapıyordu.

Haber

Sahne şovlarından bahsederek başlayayım. Her müsabaka öncesi ayrı ayrı hazırlanan muhteşem ses ve ışık destekli kostüm ve koreografilerden oluşan sahne şovları salondaki gözleri kendine çekiyordu. Seyirciler bu gösteriyi izlemek için koltuklarına önceden yerleşiyordu. Bitiminde sahaya davet edilen takım sporcularının gelişlerinde tüm salon ışıklar sayesinde takımın renklerine bürünüyordu. Heyecan bu ortamda atmosfere karışıp herkesin ciğerlerine doluyordu. Artık 20 bin heyecanla atatan kalp avuçları patlarcasına alkışlıyor, destekliyor ve ortam adeta kolezyum haline dönüyordu. Modern bir Flavianus Amfitiyatrosu, çılgınca destekleyen seyirciler ve müsabakaya hazır gladyatörler gibiydi adeta.

Organizasyondan bahsetmek gerekirse, en küçük ayrıntı dahi düşünülmüştü. Güvenlik, bilgilendirme, gönüllüler, ürün pazarlaması, satışlar, yayınlar için hazırlanan ortamlar, temizlik, yiyecek içecek, ulaşım gibi birçok alanda mükemmellik vardı. Bunun için planlama, kuralların uygulanması, planın icrası konusunda alkışı sonuna kadar hak ediyorlardı. Şampiyonlar ligi giderek bu organizasyonu büyütüyor ve mükemmelleştiriyor.

Kadın hentbolunda seyirci rekoru kırıldı

Seyircilere, taraftarlara yönelirsek yine şaşkınlık içinde kalıyorduk. Bu yıl iki Macar takımın dörtlü finale kalması bu durumu kat kat büyütüyordu. Yirmi bin yirmi iki kişiyle rekor seyirciye ulaşılması pastanın üzerindeki çilek oldu adeta. Dört ekibinde taraftarları yerlerini alıp, takımlarını sonuna kadar desteklediler. Real Cargo Hungary takımı taraftarlarına ayrı bir parantez açarsak heyecanlarıyla, tutkularıyla kural bilgileriyle ve tam yerinde tepkileriyle seyre değerlerdi. Hemen hemen tüm taraftarlar takım formaları ile ya da aksesuarları ile mücadelenin sekizinci kişisiydiler. Yenseler de yenilseler de maç sonrası olgun tavırları, kutlamaları ile nahoş olayların olabilme ihtimalini bile düşüncelerden yok ediyorlardı.

Sporculara dönersek yine mükemmellikle karşılaşıyorduk. Hentbol için nefes alıyor gibiydiler. Sahaya ısınmak için girişleri, ısınmalarındaki ciddiyet, soyunma odalarına girişleri ve maça çıkışları hentbolu ne kadar önemsediklerini ve birazdan süper bir maç seyrettireceklerini herkese deklere ediyorlardı. Maç başlamasıyla beraber sahadaki efor, son saniyeye kadar mücadele, fizik kurallarına aykırı hareketler ve mucize sonuçlarla taraftar alkışlarıyla birlikte organizasyonun öznesi olmayı hak ediyorlardı.

Muhteşem atmosfer, muhteşem mücadele

Ayrıca bu ambiyansta gurur kaynaklarımız Beyza İrem Türkoğlu sahadaki mücadelesi ile Mehtap Şimşek ve Pınar Ünlü Hatipoğlu hakemlerimiz yönetimleri ile göğsümüzü kabarttılar. Kendilerine bir kez daha teşekkürler. 

Mehtap Şimşek: “Çok gururluyuz”

Birde finalde dört takım antrenörün de takımlarından ayrılacak olması ( Jesper Jansen 2024 sezon bitiminde), üç yıl üst üste şampiyon Vipers Kristiansand, şampiyonaya damga vuran ve 2020 olimpiyatlarından sonra hentbolu bıraktığını açıklayıp bir buçuk yıl sonra geri dönen Anna Vyekhireva, emeklilik kararı alan Stine Bredal Oftedal gibi birçok önemli olaylarla yoğrulan bir dörtlü final tecrübe ettim. Ülkemizde hentbola gönül vermiş insanlarla umarım bir sonraki finallerde buluşuruz.

 

Yazarın Diğer Yazıları