Yılmaz Acar Davut

Seçimi Kazanmak İçin Sanaldan Salona İnmek Şart!

Yılmaz Acar Davut

Hentbolda 2024-2025 sezonu resmen başladı. Sezonun açılış maçında Beşiktaş ile Spor Toto bir Süper Kupa maçında karşılaştı. 

Transfer ve hazırlık süreciyle geçen uzunca bir zaman sonra hentbol ailesiyle bir arada olmak son derede mutluluk vericiydi. 

A Milli Kadın Hentbol Takımı Antrenörü, saygı duyduğum değerli Costica Buceschi’yi gördüm. Ayak üstü A Milli takım başta olmak üzere alt yapı ve akademi çalışmalarını anlattı. Bu sezon Türkiye’de daha çok maç izleyecek ama tabi gözü kulağı da memleketi Romanya’da olacak. Bilindiği üzere çok sayıda Türk Milli sporcumuz Romanya’da oynayacak bu sezon.

Eski Erkek A Milli Takım Antrenörü Okan Halay da sohbetimize eşlik etti. Kastamonu’da çalışan iki eski antrenör ve Kastamonu’dan maça katılan ben olunca Kastamonu’yu da konuştuk haliyle. Buceschi’nin hüznü gözünden okunuyordu. Kalpten üzülmüş Kastamonu hentbolun kapanmasına. Kastamonu’ya davet edince bir buruk ‘umarım’ dedi, gönülden anladım.

Üsküdar’da tanıdığım son olarak Eyüp antrenörüyken söyleştiğim İsmail hocam ve eşiyle ayak üstü sohbet keyifliydi.

Basının en uğrak yeri Ekrem Özsoy’u ziyareti takiben maçı izlemek üzere basın masasına oturduğumda tanıdık yüzler kadar yeni kişilerin de aileye katıldığını gördüm. Tanıştık. Bir daha görüşmek üzere sözleştik.

Bunları şunun için yazıyorum değerli ailem: Sonuç, skor bunlar gelip geçici. Hatta kulüplerin de geçici olduğunu üzücü bir şekilde şu dönemde deneyimledik. Aslolan dostluklar. Bu dostluk kümesinin orta noktası hentbol. İyi ki.

Maça gelince,

    •    Spor Toto iyi başladı, Beşiktaş ilk yarının ortasından itibaren ağırlığını koydu.
    •    Spor Toto hücumda istediklerini yapamadı, Beşiktaş savunması duvar oldu. Alperen oyunda olmadığında Spor Toto savunması da aksadı.
    •    Beşiktaş, yoğun bir seyirci desteğini arkasına aldı ve şampiyonluğa uzandı.
    •    Sezonun ilk kupası Beşiktaş’ın oldu.
    •    Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı ve başkan adayı Uğur Kılıç, yönetim kuruluyla birlikte protokol tribününden maçı takip etti.
    •    Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Adayı Mesut Çebi de potansiyel yönetim kurulu üyeleriyle birlikte maçı takip edenler arasındaydı. Çebi ve beraberindeki heyet, karşı tribünde yer alan protokol alanından maçı izledi.
    •    İki başkan adayının ve ekiplerinin (Uğur Kılıç-Mesut Çebi) maçı takip ettiği dakikalarda bir diğer başkan adayı sosyal medyasında ‘Hakem ve Gözlemcilerin Yanındayız’ mesajı paylaştı. Ancak salonda yoktu.
    •    Evi salona yakın olan bir diğer federasyon başkan adayını da salonda göremedim. 
    •    Seçimi kazanmak için sanaldan salona inmek şart.
    •    Kupaya uzanan Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Oliver Roy Camino Türkiye’deki dördüncü kupasını aldı. Darısı Avrupa’ya umuyorum.
    •    Mücadelesinden dolayı Spor Toto’yu tebrik ediyorum. Henüz yolun başı. Yükleme döneminin ardından ilk maçlar zor olur, zamanla oturacak ve çok da can yakacaktır.
    •    Sakatlıksız, centilmenliğin ve güzel haberlerle gündemde olacağımız bir sezon diliyorum.

Yorumlar 2
Hentbolkolik 31 Ağustos 2024 11:47

Salona klima bile alamayan yönetim istemiyoruz.

İlker 27 Ağustos 2024 14:25

Erhan Başkan sahada olduğu için göremediniz. Günlük şov peşinde değil!!!

Yazarın Diğer Yazıları