Yeditepe’den İlk Yarı Değerlendirmesi

Hentbol Erkekler Süper Ligi 2.devre hazırlıkları son hızıyla devam ediyor. İstanbul Yeditepe Spor Kulübünde Antrenör Vahit Zorlu değerlendirmelerde bulundu.

Vahit Zorlu sözlerine "Henbolhaber.Net  okuyucularına ve Hentbol camiamıza Sağlık, Huzur ve Başarılı bir yıl diliyorum" diyerek başladı ve şunları söyledi:

İstanbul YeditepesporKulübü  olarak 2013-2014 Süper Lig’ine güzel sayılacak bir başlangıç yaptık. İki ankara galibiyeti özellikle M. M. Piyango  müsabakası bizi çok mutlu etmişti. Bu müsabakalarda maç başına top kayıplarımız ve şut isabetsizliğimiz ortalama 10-12 civarında iken, daha sonraki müsabakalarda bu oran sadece şut isabetsizliğimiz ortalaması 13’e çıktı.

Bunun nedenlerinden en başlıcası, iki önemli oyuncumuzun Bilal ve Ozan’ın iş nedeniyle takımı bırakmak zorunda  kalmalarını gösterebilirim. Bu bölgelerde oynayan oyuncularımıza fazla yük binice, rotasyon yapamadık ve top kayıpları arttı. Her zaman söylerim güzel müsabakalar iyi ve gününde olan Hakemlerle oynanır. Malesef bunun acısını en çok biz yaşadık. Bu dönemi lig’in son müsabakası olan Çankaya Belediyesi müsabakasıyla atlattığımızı düşünüyorum.

KADROMUZDA ROTASYON RAHAT OLACAK

HaberMiloş SAVİÇ transferiyle kanat sorunumuzu noktalandırdığımıza inanıyorum. Son müsabakada bize 6 gollük bir katkı sağladı. Yılların oyuncusu Emin HALAÇ’ın katılımıyla oyun kurucu alternatiflerimizi artırmış olduk. Takım Kaptanlarımızdan Bora ZORLU’nun da Askerlik dönüşü oyun kurucularımızın rotasyonunu daha rahat yaparak maçların sonunu iyi bitirme umudumuzu artırmıştır. Çünkü ilk yarıda bir ve iki sayı ile çok maç kaybettik. Kalecilerimizin lig kalecileri içinde takımlarına çok fayda sağlamaları, ikinci yarıda daha iyi sonuçlar almamızı sağlayacaklarını düşünüyorum.

Takım olarak ikinci yarı hazırlıklarında eksiklerimizi giderme yönünde ve ilk yarıda rotasyon sorunundan yaşadığımız  handikapları yaşamayacağımızı umuyorum.
Takım oyuncularımızın, KARAKTER  ve takımını sahiplenmek olarak üst düzey oyunculardan kurulması benim ikici yarıya bakışımdaki umudumu artırmaktadır.

YABANCI OYUNCU SAYISI ÇOK FAZLA

Birinci yarıda  Süper lig’deki her takımının çok iyi ilk yedileri vardı. Adana Çukobirlik de buna dahil. Yoruluncaya kadar her takımla başabaş oynuyorlar. Yabancı oyuncular lig’imize renk kattıkları gibi, çok şeylerde götürüyorlar.
 

Haber
Yedi kişilik takım oyununda beş yabancı oyuncu çoook fazla. Beş yabancı kadroda olur, oyun içinde üçü oynar. Böylece gelecek beklediğimiz oyuncularımıza antrenmanlarda  rehber olurlar
, onların müsabaka zamanlarındaki dakikalarını gasp etmemiş olurlar. Bu durum Milli takımımıza yansımaz Uluslararası müsabakalardan sonra ah vah demeyiz.

Bu yıl bütün takımlar iyi oyun anlayışı ile birbirlerini yenebilecek güçteler, Beşiktaş’ın üstünlüğü hariç. Gelecekte Avrupada var olduğumuz güzel günler dileğimle ligdeki tüm takımlara  ikinci devrede Başarılar dilerim."dedi.

Bakmadan Geçme