Yeliz isteyince…

Yazarımız İhsan Doğan, Yenimahalle Belediyesi SK ile Aksaray Belediyesi SK arasında oynanan müsabakayı kaleme aldı.

Yeliz isteyince…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sevgili Hentbolseverler ve Hentbolcular,

Lütfen bu yazıyı duygularınızı bir yana bırakarak okuyun, inanıyorum ki bana hak vereceksiniz.

Ve öncelikle şunu da belirtmem gerek: Hem yazının başlığını yazarken, hem de az sonra okuyacağınız satırları yazarken çok tereddüt ettim. Ama, cumartesi günkü maçın özeti budur bence!

Başlıyorum; Türk Hentbolunun markalaşmış bir ismidir Yeliz Özel. Hentbolcu olmak için yaratılmış, Kemal Durak’ın usta fırçası ile hentbola kazandırılmıştır.

Cumartesi günü Yenimahalle Belediyesi, Aksaray Belediyesi’ni konuk etti. Salon her zaman olduğu gibi tıklım tıklım boştu(!)

Maçın ilk golü ikinci dakika dolmadan Yedi metreyi gole çeviren Yeliz’den geldi. Bu gole Keziban’la cevap veren Aksaray Belediyesi, mümkün olduğu kadar uzun oynamaya çalıştı ilk dakikalardan itibaren ama pek başarılı olamadı.

Sonra Yeliz, maçı istediğini gösterdi ve sekizinci dakikada fark dörde, 20’inci dakikada yediye çıktı, ilk yarı dokuz farkla 15-6 bitti.

İkinci yarıda Serdar Eler bütün oyuncularını oynattı. Oyuna giren hemen bütün oyuncular gol attı.

Son düdük çaldığın da skorboardda Yenimahalle Belediyesi’nin maçı 33:17 kazandığı yazıyordu.

Yenimahalle’de 7 gollü iki oyuncu var: Yeliz ile Olga, onları 5 gollü Marina, dört gollü Esra, üç gollü Sabiha izliyor. Takımın en şanssızı diyebileceğimiz Anita -yaptığı iki tipte de gol atamadı çünkü- ile Lenche 2, Kateryna ve Serdar eler’in takıma yeni monte ettiği Ceylan birer gol attılar.

Aksaray Belediyesi 5 gol atan İlke ile ayakta kalmaya çalıştı. Keziban ve Neşe üçer, Tuğba ve Fatma ikişer gol atarken, Halise ile İrem’in birer golü vardı.

Salı günü Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçları oynanacak. Yenimahalle Belediyesi, Kastamonu Belediyesi’ni konuk edecek. Ben saat 17:00’de salondayım, gelmeyen çok şey kaybeder, benden söylemesi!




Bakmadan Geçme