Yeliz Özel: “Farklı kazanacağımızı tahmin etmiyorduk”

FOTO: arşiv
Kupa Galipleri Kupası son 16 turu ilk maçında Rus ekibi Zvezda Zvenigorod'u 33-26 mağlup eden Yenimahalle Belediyesi SK’da oyuncuların hepsi büyük bir sevinç yaşadılar.

Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulunan Yeliz Özel, son 16 Tur’un da gerçekten zorlu bir ekiple mücadele ettiklerini belirtti.

Yeliz Özel, “Uzun zamandır Rus ekiplerine karşı Türk ekiplerinin galip gelemediğini biliyoruz. Zor bir ekip ile karşılaştık ancak bu kadar fark olacağını düşünmemiştik. Tur’un yarısını aldık. Diğer yarısını almak için oraya gideceğiz. Orada Danimarkalı hakemlerin olması da bizim için sevindirici” dedi.

-Zvezda Zvenigorod’a karşı neyi iyi yaptınız?

Yeliz Özel; ” Savunmayı gerçekten çok iyi yaptık. 5+1 savunma yaptık. Beklemedikleri bir savunmayı uyguladık. Maçlarımızı izlediklerinde hep 6+0 savunma yaptığımızı gördüler. Ancak bu maçta hem 5+1 hem de 3+2+1 yüksek savunma oynadık. Güzel bir savunma yaptık. Ardından hızlı hucüm, güzel hucüm bizi galibiyete götürdü.”

-Hucüm hattında tüm oyuncuların sorumluluğu alması, skor yükünün denk dağılması galibiyeti rahat getirdi mi?

Yeliz Özel, “Gerçekten bu çok önemli idi. Herkese önlem almak zorunda kaldılar. Bize bütün savunmaları yaptılar. Ancak dediğiniz gibi skorun denk dağılması işimizi kolaylaştırdı. Bana adam adama çıktılar. Olga devreye girdi. Olga’ya çıktılar bir diğer arkadaşım etkili oldu. Sonuç olarak galip gelmek ve farklı gelmek bizim için önemli idi.”

-Salonun süslenmesi, Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın her dakika yanınızda olması sizi nasıl etkiliyor?

Yeliz Özel, “Başkanımız her dakika yanımızda olmaya çalışıyor. Onun yanımızda olması bize güç veriyor. Ayrıca salonun süslenmesi, daha önceki bir maçta karikatürlerimizin olması bizde artık hep bir merak oluşmasını sağladı. Acaba bir diğer maçta salonda nasıl bir sürpriz ile karşılaşacağız diye düşünüyoruz. Bizi motive ediyor. Yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.




Bakmadan Geçme