Yeliz Özel’den bir kaç tane daha

Yazarımız Günal Ensari, Yenimahalle ile Muratpaşa arasında oynanan serinin ikinci maçını kaleme aldı.

Yeliz Özel’den bir kaç tane daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GÜNAL ENSARİ – Maça iki takım ilk yarıda arka arkaya karşılıklı gollerle başladı. Maç dengeli giderken ilk yarıda Yenimahalle’den Yeliz, Marina ve Tankaskaya’nın etkili oyununa karşılık, Muratpaşa’dan da kaleci Sevilay’ın yanı sıra Olga ve Tanja ile etkili olmaya çalıştıysa da, Yenimahalle daha etkili oyunu ile ilk yarıyı 18-13 önde tamamladı.

İkinci yarıya başlarken daha hırslı ve iyi savunma yapan Muratpaşa’ya, kaleci Sevilay’ın iyi performansı da eklenince ilk 7 dakikada 5-0 lık bir seri yakaladı ve skoru 18-18 yaptı. Bu dakikadan sonra Yenimahalle tekrar toparlandı ve 13. dakikaya girerken 5-1 lik bir seriyi yakalayarak skoru 23-19 kendi lehine çevirdi. İkinci yarıdaki bu dalgalanmada Yeliz ne mi yaptı? Hücumda gol attı, hızlı hücuma koştu, asistler yaptı, geriye koştu, savunma yaptı, savunmada sert faul yapan arkadaşını konuşur gibi yaparak oradan uzaklaştırıp ceza almasını önledi. İşte bunları yaparken maça ağırlığını koydu ve iyi oynamanın yanında takım arkadaşlarını saha içinde bir orkestra şefi gibi yönetti. Lenche, Tankaskaya ve Marina’nın iyi savunma yapmaları yanı sıra hücumda skora da katkıları devam etti. Buna kaleci Anca’nın iyi performansı da eklenince Yenimahalle 18. Dakika dolarken skoru 26-20 yaptı. Kaleci Sevilay’ın iyi performansı skoru dengede tutmaya yetmedi. Ardından da istikrarlı oyununu devam ettirerek maçı 29-25 kazanan Yenimahalle seriyi eşitleyerek 1-1 yaptı. Tribünlerde davullarıyla takımlarına destek veren seyirci maça heyecan ve renk kattı.

Biri birine denk bu iki takımın oynayacağı diğer maçların sonucunu tahmin etmek çok güç. Ancak bir şey var ki! Bu maçlarda kalite ve heyecan olacağı kesin.

Yenimahalle Belediyesi SK ile Muratpaşa Belediye SK’nın karşı karşıya geldiği maçta Yeliz Özel’i seyretmek gerçekten keyifliydi.

Teknik kapasitesini çok iyi kullanan Yeliz, tecrübesini ve zekasını da oyuna yansıtınca seyri güzel bir performansla takımına büyük katkıda bulundu. Yeliz’i bu performansı nedeniyle tebrik ediyor ve soruyorum. Bugün sergilediği performansı ile bu Yeliz’den Türk hentbolu için birkaç tane daha lazım. Değil mi?

Sağlıkla kalın.

Bakmadan Geçme