Yeni Bir Hentbolcunun Kılavuzu

Hentbolhaber.Net Köşe Yazarlarından Dr. Zeki Pehlivan, “Genel Olarak Bir Hentbolcunun Bilmesi ve Yapması Gereken Davranışlar” adlı köşe yazısı ile karşısınızda.

Dr. Zeki Pehlivan, Köşe yazısında, "Bilindiği gibi hentbol bir takım oyunudur. Bu anlamda bir hentbolcunun bilmesi ve sahaya çıktığı zaman göstermesi gereken takıma yönelik davranışlar bulunmaktadır. Bu davranışlar bir oyuncunun hentbole ilk adımını attığı zaman öğrenmeye başlayıp, üst düzey bir oyuncu haline geldiğinde de artık bir karakter halini alması gereken alışkanlıklardır. Bu süreçte bunların kazandırılmasında ise birlikte çalıştığı antrenörler ve diğer oyuncuların katkısı önemlidir. Takım olma yolunda en gerekli özelliklerden olan bu davranışların bir oyuncunun öğrenmesi gereken teknik ve taktik beceriler kadar önemi vardır. Bu nedenle, bir oyuncuda genel olarak bulunması ve antrenörler tarafından öğretilmesi gereken oyun öncesi ve oyun içi davranışları şöyle sıralayabiliriz:" diyor.

Dr. Zeki Pehlivan’ın "Genel Olarak Bir Hentbolcunun Bilmesi ve Yapması Gereken Davranışlar" adlı köşe yazısını okumak için aşağıda ki linki tıklayınız…

http://www.hentbolhaber.net/makale/dr-zeki-pehlivan/yeni-bir-hentbolcuyum-ne-yapmaliyim/51.html

Bakmadan Geçme