“Yeni Bir Yol Haritası Planlamalıyız”

A Milli Bayan Takımımız Antrenörü Hikmet Vurgun, 5.6.’lık müsabakası sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Öncelikle üzgün ve madalya almayı beklediklerini belirten Hikmet Vurgun, ancak madalya almayı hak edecek bir oyun sergileyemediklerini söyledi.

Vurgun, "Fiziksel olarak ve sahada hareketlilik olarak rakiplerimiz bizden daha iyiydi, sakatlarımız vardı ve10 Mayıs’tan itibaren uzun bir kamp süreci geçirdik. Danimarka maçları ve sonrası devam eden kampımızda sporcularım ellerinden geleni yaptılar.Çok çaba gösterdiler ancak yeterli performansı sahada gösteremediler."dedi.
 

Haber

YENİ BİR YOL HARİTASI

"Yapılması gerekenler var. Artık kendimize yeni bir yol haritası planlayıp programlamamız gerekiyor. Sevilay’ın ardından , Serpil’inde hamile olması , kaleci anlamında büyük handikap ama bununla beraber genç kalecilerin önü açılacak. Yaşları itibari ile Milli Takıma veda etmek ve gençlerin önünü açmak isteyen tecrübeli sporcularımız var, görüşmelerimiz devam ediyor."dedi.

Yeni planlamalar hakkında da açıklamalarda bulunan Hikmet Vurgun : "Planlamalar yazdım çizdim. Daha uzun soluklu Milli Takımı gençleştirerek sağlam bir yapılanma ile birkaç sene sonraki Şampiyonaları hedef gösterip, bunlara yönelik çalışmalıyız. Genç sporcularımız için iyi okul, iyi kulüp, iyi antrenör, iyi çalışma programı olmalı ve fizikli oyuncu bulmakta sıkıntı yaşıyoruz, fizikli oyuncu bulmalıyız.

Haber

VURGUN : "ALAMADIĞIMIZ MADALYA KAZANÇTIR"

Detaylı olarak çalışmamız lazım.Türkiye olarak artık yaş olarak kadromuzda takımın ablaları olan sporculara artık teşekkür ederek, bugünün 15-25 yaş arası sporcularını 4-6-8 yıllık bölümlere ayırarak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Biz 2009’da ki başarı gelir mi? Onun etkisinde kaldık fakat olmadı. Bugün alamadığımız madalya , hentbol için bir kayıp değil bir kazançtır diye düşünüyorum. Bundan sonrası için artık daha çok çalışarak geleceğe yönelik planlamalarımızı yapacağız. Bunlar benim kişisel düşüncelerim gelecek günlerde federasyon ile oturup konuşup bir yol çizmeye başlayacağız."diyerek Akdeniz Oyunları ve gelecek ile ilgili olarak düşüncelerini belirtti.

Bakmadan Geçme