Yeni Jicha doğdu: Nikola Bilyk

THW Kiel’in genç yıldızı Nikola Bilyk, ismi Zebralarla zirveye çıkan süperstarlardan biri olma yolunda…

HENTBOLHABER.NET – DKB Bundesliga 2016717 Sezonu 6. Hafta açılış maçında THW Kiel, HBW Balingen 26:23 (15:12) mağlup etti.

THW Kiel’in 19 yaşındaki yıldızı Avusturyalı Nikola Bilyk 6 gol attığı karşılaşmada hem takımının hem de maçın en skorer oyuncusu oldu.

Bilyk’in THW Kiel ile 3 yıllık sözleşme imzalamasının ardından Kiel Teknik Direktörü Alfred Gislason; “Şu an pozisyonunda dünyadaki en yetenekli genç oyuncu o. Nikola’yı iki yıldır takip ediyordum. Yeteneklerini takımımızda geliştimye devam edecek olması beni çok mutlu ediyor” demişti.

Sol Oyun Kurucu Nikola Bilyk, 2014’de Avusturya’daki U20 Avrupa Şampiyonasındaki muhteşem performansı ile dikkatleri çekmişti. Bilyk, şampiyonanın En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilmişti. Genç yıldız Avusturya’da HC Fivers Margareten takımında forma giyiyordu.

JICHA’NIN MİRASI EMİN ELLERDE

Önceki hafta deplasmanda oynanan ve Kiel’in 23:34 kazandığı TSV GWD Minden maçında 12 gol atan Nikola Bilyk için gazeteler “THW Kiel yeni bir yıldız yaratıyor” manşeti attı. Handball Planet genç yıldızın yeteneğinin sınırlarının hala tahmin edilemediğini ancak yeni bir “süper star” doğduğunun kesin olduğunu yazdı. HP, Bilyk için Jicha’nın halefi tanımlamasını kullandı.

PSG’Yİ DEVİREN GENÇLER

THW Kiel, VELUX EHF Şampiyonlar Liginin açılış maçında Paris Saint-Germain’i unutulmayacak bir mücadelenin sonunda 1 sayı farkla mağlup ederken Nikola Bilyk, yaşıtı İsveçli Lukas Nilsson ve 23 yaşındaki vatandaşı Raul Santos Zebraların en skorer üç oyuncusu oldu.

THW KIEL – HBW BALINGEN / KADRO VE GOLLER

THW Kiel: Niklas Landin (1.-30., 7/1 kurtarış), Andreas Wolff (6 kurtarış); Domagoj Duvnjak (3), Rene Toft Hansen, Blazenko Lackovic, Christian Sprenger (3), Steffen Weinhold (1), Patrick Wiencek, Zeitz (3), Ilija Brozovic, Marko Vujin, Nikola Bilyk (6), Lukas Nilsson (5), Raul Santos (2/1);

HBW Balingen-Weilstetten: Tomas Mrkva ( 7/2 kurtarış), Peter Johannesson (31.-60., 6 kurtarış); Christoph Foth (1), Flohr (2), Jannik Hausmann (4), Lars Friedrich (4), Tim Nothdurft, Martin Strobel (2), Yves Kunkel (5/2), Markus Stegefelt (2), Davor Dominikovic (1/1), Jan Remmlinger.

BUNDESLIGA PUAN DURUMU

Bundesliga’da 6. Hafta başında Beşiktaş Mogaz’ın yıldızları Ivan Nincevic ve Faruk Vrazalic’in eski takımı Füchse Berlin 5 maçta 5 galibiyet ile liderliğini sürdürüyor. Onu averajla SG Flensburg-Handewitt takip ediyor. 3. Hafta Andres Wolff’un eski takımı HSG Wetzlar’a deplasmanda 27:24 mağlup olan Kiel ise 3. sırada yer alıyor.

Haber

 

Bakmadan Geçme