Yeni sezon öncesi ısınma turları

2022-23 Hentbol Sezonu Öncesi Isınma Turları’na başlayalım mı?

Yeni sezon öncesi ısınma turları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hentbolda 2021-2022 sezonunu tamamlandıktan sonra inzivaya çekildik. Birkaç yakın dostun haricinde, zorunluluk olmadıkça hentbol camiasından kimseyle konuşmadım. Ölü sezon olarak adlandırdığım -eski sezonla yeni sezon arası- kısımda böylelikle dinlenmiş oldum. Biraz da tatil yaptık, rahatladık. Bu zaman aralığında, yeni sezona daha dinç girmek üzere sözleştik. Umarım öyle de olacak.

Tabi bu zaman diliminde önemli organizasyonlar da oldu. Gerek Milli takım düzeyinde gerek takımlar düzeyinde pek çok gelişme yaşandı. Milli takımlarımız Akdeniz Oyunları’nda ve 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda mücadele ettiler.

AKDENİZ VE İSLAM OYUNLARI
Kadın Milli takımımız, bildiğim kadarıyla, tarihindeki ilk altın madalyaya İslami Dayanışma Oyunları’nda uzandı. Bu turnuvada erkekler ikincilik başarısı gösterdi. Bu gelişmeler hentbolu ve hentbola duyulan ilgiyi ivmelendirecek mahiyette. Başarıda emeği geçen yöneticisinden malzemecisine tüm ekibe yürekten teşekkür ediyor, katkısı olan herkese minnetlerimi sunuyorum. Teşekkür edip minnetlerimi sunarken şunu da sormaktan kendimi alıkoyamıyorum: Federasyonun yöneticileri neredeydi? Başkan Uğur Kılıç yalnız mı bırakılıyor?

Not: İslam Oyunları’nda elde edilen başarının federasyon bütçesine de katkı sunmasını temenni ediyorum. Başta hakemlerimiz olmak üzere birçok kişinin gözü federasyona gelecek bütçede zannediyorum!.

SPONSORLUK VE MARKA DEĞERİ
Milli takım, Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’na yeni sponsor Mercedes’in otobüsüyle seyahatini yaptı. Sponsor olduğunu öğrendiğimiz Raru’dan giyindi. Sağlık her zamanki gibi Acıbadem’e emanetti. Spor Toto yine tam destekti. Burada yeni federasyonun sponsorluk anlaşmalarına dikkat çekmek istedim. Molten ve HDİ sponsorlukları da bu yönetimle beraber hentbola katıldı. Umuyorum ki THY görüşmesi de aynı minvalde sonuçlanacaktır.

Hentbolun marka değeri arttıkça sponsorluklar da artacaktır. Sponsorluklar arttıkça hentbolun marka değeri de artacaktır. Bu sistem çarklarını doğru bir şekilde işleten, zamanından büyük fedakarlıklar vererek zorlu sorumluluğu yerine getirmek için ciddi emek harcayan Başkan Uğur Kılıç nezdinde çalışmalara katkı sunan yönetim kurulu üyeleri ve ilgili birimlere teşekkürlerimi iletiyorum.

MAAŞ ÖDEMEYEN KULÜPTEN YENİ TRANSFERLER!
Erkekler Süper Lig’de bir takım var. Geçmiş sezondan ödenmeyen bir çok maaş var. Oyuncular aradı, uzun uzun konuştuk. Oyuncular alacaklarından geçmişler de, ‘Abi hala transfer yapıyorlar. O takıma gidene yazık’ diyorlar. Göz göre göre kendi sonumuzu hazırlamakta pek maharetliyiz. Bir önceki alt başlık ‘Sponsorluk ve marka değeri’ydi. Sponsorluk ve marka değeri…

LOGO HUSUSU
Türkiye Hentbol Federasyonu’nun yeni logosunu ilk defa Mercedes-Benz sponsorluğundaki yeni otobüsün üzerinde gördük. Rica üzerine haber yapmadık, lansman toplantısını bekleme kararı aldık. Sonrasında yeni logoyu yeni sponsor olan Raru’nun resmi internet sitesinde gördük. Lansman ne zaman olacak? Yeni logoyu paylaşmak için heyecanla bekliyoruz!

Bir de değinmeden geçemeyeceğim. Federasyonun sosyal medyası çok iyi işler çıkarıyor. Aldıkları paranın, ellerindeki imkanın hakkını layıkıyla yerine getiriyor. Birkaç pürüz var, doğaldır. Mesela İnstagram bio’sundan ‘Akdeniz Oyunları Hazırlık Kamp Kadrosu’ linki kaldırılsa mı artık?

Haber

STATÜ
Gelecek sezon Süper Lig statüsü açıklandı. Akabinde sitesinden kaldırıldı. Tekrar yüklendi. Sanırım güncelleme yapıldı. Eğer silinip güncelleme yapılacaksa neden yüklendi diye sordum kendime, sonra vardır bir bildikleri diyerek uzatmadım. Statüyü detaylıca inceleyeceğim. Üstüne konuşacaklarımız olmalı.

>> https://www.thf.org.tr/haber/kadin-ve-erkek-super-lig-statulerinde-degisiklik-yapildi/4575

KONYAALTI’NA KUPA YOLUNDA BAŞARILAR!
Konyaaltı Belediyesi Kadınlar Süper Lig’e bir girdi pir girdi. Bu sezon üçüncü sezonunu geçirecek. Süper Lig’deki ikinci sezonunda Avrupa biletini de kaptı. Bu başarıda Antrenör Birol Ünsal’ın tecrübesi su götürmez bir gerçek. İşin teknik ve kadro boyutunda Ünsal etkisi net. Kurumsal anlamda ise Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in işaret ettiği üzere tüm kadronun müthiş bir uyumu göze çarpıyor. Konyaaltı bu sezon Avrupa’da üçüncü kupada mücadele edecek. Bence o kupayı da alacak. Türk hentboluna Avrupa’da getireceği ilk madalya için Konyaaltı’na yürekten başarılar diliyorum.

 

Bakmadan Geçme