• Haberler
  • THF
  • Yeni Sezonda Süper Ligin Müsabaka Sistemi Nasıl Olacak?

Yeni Sezonda Süper Ligin Müsabaka Sistemi Nasıl Olacak?

Hentbol Erkekler ve Kadınlar Süper Ligi için başvuru süreci devam ederken, yeni sezonda müsabaka sistemi nasıl olacak merak konusu oldu. Türkiye Hentbol Federasyonu yapmış olduğu paylaşım ile Süper Liglerin müsabaka sistemini paylaştı. İşte Hentbol Süper Liglerin Müsabaka sistemi.

Kadınlar-Erkekler Süper Ligleri; bir önceki sezonu, statülerde THF tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde tamamlayan takımlar, 2023-2024 sezonu sonunda 1.Ligden Süper Lige yükselme hakkını kazanan takımlar ile THF Yönetim Kurulu tarafından Süper Lige alınan takımlardan oluşuyor.

Play-Off Sistemi Devam Edecek!

Hentbol Kadınlar ve Erkekler Süper Liglerinde, Türkiye Hentbol Federasyonu'nun paylaşımı sonrası Play-Off sisteminin devam edeceği öğrenildi.

İşte 2024-25 Sezonu Hentbol Kadınlar ve Erkekler Süper Ligi Müsabaka Sistemi:

Normal lig sezonunu 1. ila 8. sıra arasında bitiren takımlar play - off müsabakaları oynarlar.

Normal sezon sonunda 1 - 2 - 3 ve 4. olan takımlar “Şampiyonluk Etabı” oynarlar.

Normal sezonu 5 – 6 – 7 ve 8. olarak tamamlayan takımlar “Play - Off Sıralama Etabı” oynarlar.

Bu sıralamalardan sonra, ligin asıl 4. ve 5.si olan takımlarının belirlenmesi amacıyla; “Şampiyonluk Etabı” dördüncüsü (4.) ile “Play - Off Sıralama Etabı” beşincisi (5.) kendi aralarında federasyonun belirleyeceği tarafsız bir sahada, tek bir maç üzerinden asıl lig sıralaması için dördüncülük (4.lük) ve beşincilik (5.lik) maçı oynarlar.

Normal lig sezonu sonunda ilk sekiz (8) sıralaması dışında kalan takımlar sezonu tamamlarlar.

Play-off şampiyonluk etabında yarışan takımlar, tv yayını için maçlarını oynayacakları salona, THF tarafından onaylanan ve sadece hentbol saha çizgileri olan zemin sermek ve bu zeminde oynamak zorundadırlar. Bu imkanı yok ise; kendi belirleyecekleri THF tarafından onaylanan ve sadece hentbol saha çizgileri olan başka bir salonda oynayabilirler. Bu şartlar sağlanamaz ise, maçlar federasyonun belirleyeceği sahada oynanmak zorundadır.

Bakmadan Geçme