Yeniden doğuş bu olsa gerek!

Trabzon’un Hentbol Süper Ligi’nde yeniden bir temsilcisi olacak.

HENTBOLHABER.NET – Trabzon hentbolu neden önemli?

Çünkü yıllarca milli takımlara sayısız sporcu çıkarmış bir şehirdir Trabzon. Avrupa Kupalarında mücadele etmiştir.

Hentbolun ruhuna uygun, mücadele etmeyi seven şehirdir, Trabzon. Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştır. Hentbolu bilen şehirdir Trabzon.

Biraz sizi eskiye götürmek gerekirse;

Tarih: 13 Temmuz 2017

Haber Başlığı: Trabzonspor hentbol liglerinde yok!

Dönemin başkanı Muharrem Usta, Avrupa Kupaları’nda mücadele eden, takımın bütçesinde küçülmeye gitmiş hatta Süper Lig’de yer almaması için karar almıştı. Ancak ertelenen o girişim bir yıl sonra takımın Süper Lig’den düşmesi ile gerçekleşti. Trabzonspor, Erkekler 1. Liginde mücadele etmek için yatırması gereken 5 BİN TL ücreti yatırmadığı için lige alınmamıştı.

O zaman konu ile ilgili olarak Trabzonspor camiasından açıklama yapılmazken, Karadeniz Fırtınası’nın düştüğü durum taraftar cephesinde tepki yaratmıştı. O zaman gerçekleşen paylaşımlarda şöyle denilmişti:

Haber

Yeniden doğuş bu olsa gerek!

Tamamen hentbole küsmüş ve bir anda uzaklaştırılmış o kadar sporcu ve antrenörler ne yazık ki ortada kalmıştı.

Haber

Ancak Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün destekleri ile Ahmet Kaynak ve öğrencileri İsmail Engin Haliloğlu, Selim Karaağaçlı, Sinan Akçay, Seyfettin Uzun ve Sedat Yavuz bir araya gelerek Trabzon GSK ile Bölgesel liglerde mücadele etmeye başladılar. Bölgesel ligden 2.lige çıkan ekip, şampiyon olarak bu sezon başı 1.lig vizesi aldılar. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bu başarı ve çalışmaya kayıtsız kalmadı ve isteği ile Trabzon GSK, 1. Ligde Trabzon Büyükşehir Belediyespor bünyesine geçti.

Bu sezon başarılı performansı ve özüne dönen; 23 galibiyet, 5 mağlubiyet elde eden Trabzon Büyükşehir Belediyespor, Muharrem Usta döneminde liglere veda eden Trabzonspor’un ardında ( 5 yıl aradan sonra) Süper Lig’de yer alacak.

Yeniden doğuş denmesinin sebebi ise tamamen Trabzon altyapısında yetişen çocuklar başarısı bu. Trabzon hentbolunun yeniden doğuşu.

Murat Zorluoğlu’nun hedefi ne olacak?

Süper Lige çıkan Trabzon Büyükşehir’in hedefi ne olacak? İşte bu sorunun cevabı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nda olacak. İlerleyen günlerde her şey netleşecek. Bir gerçek var Trabzon Hentbolu yeniden Süper Lig’de.

Bakmadan Geçme