Yenimahalle Avrupa’da tur atacak

Sezona Süper Kupa Şampiyonu olarak başlayan Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü, Avrupa arenasında ilk maçına çıkıyor.

HENTBOLHABER.NET / ÖZEL – Bu sezon Türkiye’yi Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası’nda temsil edecek Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı, 2’inci turdan katıldığı şampiyonada Belarus ekibi HC Gomel ile karşılaşacak.

Çift ayaklı ikinci tur mücadelesinin ilk maçını evinde oynayacak olan Ankara ekibinde sakat veya eksik sporcu bulunmuyor. 

Beşiktaş FM‘deki hentbol programına telefonla katılan Yenimahalle Belediye SK Antenörü Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler, dört yıl önce kurulan takımın bu sezon Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil etmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Yenimahalle Belediyesi’nin hentbola verdiği desteğin meyvelerini almaya devam edeceğini belirten Serdar Eler, güçlü kadrosuyla Başkent ekibinin Avrupa’da ses getireceğini kaydetti. 

Avrupa potasına girmiş her ekip gibi hedeflerinin kupayı kaldırmak olduğunu belirten Serdar Eler; "Bayan hentbolunda Ankara’nın Avrupa’daki tek temsilcisi olan takımımıza sporseverlerin desteğini bekliyoruz. Avrupa’da vereceğimiz mücadelede tribünden gelen destekle engelleri aşacağız" dedi.

Haber


"YENİMAHALLE BELEDİYESİ ÖRNEK OLMALI"

Yenimahalle Belediyesi’nin hentbola yatırımlarının diğer belediyelere de emsal olmasını umut ettiğini söyleyen Serdar Eler, birkaç sezon önce kurulmuş bir takımın Avrupa’da ilk kez mücadele edeceği ilk maçta favori gösterilmesinin bile bir farkındalık yaratarak bu yönde atılacak adımlara öncülük edebileceğini kaydetti.

Yenimahalle Belediyesi’nin kamuoyundaki "belediye-spor kulübü yargısı"nın aksine hentbol yatırımına kurumsal yaklaştığını belirten Eler, kazanacakları başarıların sporcuların azmi, teknik yönetim gibi faktörlerin yanında bu yapının da bir ürünü olacağını söyledi. 

Serdar Eler, Şampiyonlar Ligi’nde yer alan Beşiktaş Mogaz dahil Avrupa’da mücadele eden tüm Türk takımlarına başarılar diledi.

HADİ ANKARA, TAKIMIN DESTEĞİNİ BEKLİYOR
THF Spor Salonu’nda 19 Ekim Pazar günü saat 17.00’de oynanacak karşılaşmayı Makedon hakem çifti Dimitar Mitrevski ve Blagojche Todorovski yönetecek. Müsabakanın gözlemcisi ise Bulgar Federasyonu’ndan Rositza Dimkova olacak.

Mavi Beyazlılar turu geçmeleri halinde EHF Kupası 3. Turu’nda Fransız Issy Paris Hand takımının rakibi olacak.

Müsabakalara uygun salon bulunamadığı için Bayanlar Şampiyonlar Ligi’ne kabul edilmeyen Muratpaşa Belediyesi SK da EHF Kupası’na 3. Tur aşamasından katılacak.

Bakmadan Geçme