Yenimahalle Belediyesi tur için avantajlı

Dr.Zeki Pehlivan , Yenimahalle Belediyespor ile HC Gomel arasında oynanan Bayanlar EHF Kupası 2. Tur ilk maçını sizler için yorumladı.

 Bayanlar EHF Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden Yenimahalle Belediyesi, 2. tur ilk maçında Belarus’un HC Gomel takımını sahasında 33-22 yendi.

19 Ekim 2014 Pazar günü THF Spor salonunda yaklaşık 1000 seyirci önünde oynanan maçta Yenimahalle Belediyesi baştan sona üstün bir oyun sergiledi. Çok özel oyuncusu Yeliz Özel’in liderliğinde çok etkili bir oyun ortaya koyan Yenimahalle Belediyesi’nde Tankaskaya, Dmitrovic, ve Chumak’ın da Yeliz’e ayak uydurmaları sonucu farklı bir skor elde edildi.

Maçınilk 5 dakikasında oyun başa baş bir mücadele olarak gitti, ancak bu dakikalardan sonra Avrupa’da ve Türkiye’de gelmiş geçmiş en önemli bayan oyuncularımızdan olan Yeliz’in maça ağırlığını koyması ile skor yavaş yavaş lehimize açıldı. İlk devreyi 20-13 önde tamamlayan takımımız, ikinci yarıya da etkili bir şekilde başladı. Bir pozisyonda Yeliz Özel’in savunma pozisyonundan kaleciyi hızlı hücuma pas atıyormuş gibi aldatıp doğrudan kaleye attığı gol ise hentbolün seyir zevkine renk kattı. (Yeliz’in golü, 1990 yılında ETİ Bisküvileri ile Barcelona arasında Ankara’da oynanan maçta rakip takım kalesine attığım golün benzeri bir gol olması nedeniyle benim için de çok anlamlıydı.) Bu gol tribünlerde bulunan seyirciler tarafından da büyük alkış aldı ve uzun süre tezahüratlarla desteklendi. Bir ara farkı 13-14 sayıya kadar çıkaran Yenimahalle’de, yılların kurt oyuncusu ve antrenörü Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler’in diğer oyuncularına da şans tanıma ve maça başlayan kadroyu dinlendirme düşüncesi ile yaptığı değişiklikler sonucu maç 33-22 tamamlandı.

Bu maçın rövanşı ise 25 Ekim Cumartesi günü Belarus’ta oynayacak. Yenimahalle Belediyesi’nin bu turu geçmesi halinde 3. turda Fransa’nın Issy Paris Hand takımıyla karşılaşacak.

Belediye Başkanı Sayın Fethi Yaşar’ın da çabaları ve büyük destekleri sonucu maç için oldukça iyi bir seyirci organizasyonu yapılmış olması da ayrıca dikkat çekiciydi. Yenimahalle Belediyesi’nin bu maçı webtv üzerinden  ve Hentbolhaber.Net’ ten de yayınlanmasına katkısı, maça gelemeyen hentbol severler ve hentbol adına ayrı bir güzellikti.

Bunların yanında, Yenimahalle Belediyesi ve Hentbol Federasyonu Başkanlıkları arasında yapılan karşılıklı görüşme neticesinde, daha önce THF Salonu için uygulamaya konulan Passolig bileti uygulamasının kaldırılıp seyircilerin ücretsiz salona alınması, bu maçın kaliteli ve zevkli geçmesine, ayrıca takımın daha iyi motive olup maçı rahat kazanmasına katkı sağladı. Bu anlamda başkanlar arasında yapılan bu iyi niyetli anlaşma da çok önemli bir noktaydı. Tüm takımlarımız için ve Yenimahalle Belediyesi’nin bundan sonraki turlarındaki maçlarında bu uygulamanın devam ettirilmesinin hentbolümüz açısından yararlı olacağını düşünüyorum.

Bir başka dikkat çekilmesi gereken nokta ise, EHF sayfasında incelenirse, EHF Bayanlar Kupası’nda Muratpaşa Belediyesi takımımızın da yer alması ve Kasım ayı içerisinde Belçika takımı Femina Vise ile karşılaşacak olması. Bunun sonucunda eğer Muratpaşa Belediyesi takımımızın da tur atlayarak ilerleyen dönemde ilk 16, çeyrek final, yarı final ya da finalde Yenimahalle Belediyesi ile karşılaşma olasılığının var olmasıdır. Umarım her iki takımımız da finale kadar giderler ve Türkiye’nin iki güzide takımı olarak bizleri gururlandırırlar.Her iki takımımıza da oynayacakları maçlar da başarılar dilerim.

Foto: THF

Bakmadan Geçme