Yenimahalle Belediyesi'nden büyük bir adım

Yazarımız Dr. Altay Atlı, Yenimahalle Belediyesi SK'nın EHF Kadınlar Kupa Galipleri Kupası'nda Rus ekibi Zvezda Zvonigorod karşısında 33-26 galip geldiği maçı yorumladı.

Yenimahalle Belediyesi'nden büyük bir adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir hentbol maçından ne zaman daha çok keyif alırsınız? Sahada kaliteli bir oyun sergilendiğinde? Skor istediğiniz gibi olduğunda? Tribünler dolduğunda ve salonda güzel bir atmosfer oluştuğunda? İşte Yenimahalle Belediyesi SK’nın EHF Kadınlar Kupa Galipleri Kupası’nda Rus ekibi Zvezda Zvonigorod ile oynadığı maçta bunların hepsi vardı. Yenimahalle Belediyesi kadın hentbol takımı önemli bir galibiyet alırken Ankaralı hentbolseverler de salondan son derece mutlu ayrıldılar. 

Rus ekibi Zvezda Zvonigorod, kadrosunda geçtiğimiz ay Danimarka’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda beşincilik kazanan Rus milli takımında forma giyen oyuncular barındıran, 2006-2007 sezonunda EHF Kupası’nda, 2007-2008’de Şampiyonlar Ligi’inde, 2013-2014’te ise Kupa Galipleri Kupası’nda final oynamış bir ekip. Yenimahalle Belediyesi’nin bu takım karşısında aldığı yedi farklı galibiyet, haftaya Rusya’da oynanacak olan ve kıran kırana geçeceği şimdiden belli olan rövanş maçı öncesinde ciddi bir avantaj sağlıyor.

Haber

Ankara’daki maç denk güçlerin mücadelesi şeklinde başladı. Karşılıklı gollerle skor 10. dakikada ev sahibi takım lehine 4-3’e geldi. Bu dakikadan sonra dengenin değişiverdiğini gördük. Yenimahalle Belediyesi’nin 5:1 savunma düzeni etkili oldu ve Zvezda Zvonigorod’un hücumda arka arkaya top kayıpları yapmasına yol açtı. Bu kayıplara hızlı hücumlarla karşılık veren Yenimahalle, 15. dakikada skoru 9-4’e getirdi. Zvonigorod, beş dakika içerisinde aldığı darbelerin etkisinden toparlanmayı bir ölçüde başardıysa da Yenimahalle beş farkı korumasını bildi. Bu dakikalarda her iki takım karşılıklı olarak hızlı hücumları etkili kullandı. İlk yarının son dakikalarında Yenimahalle savunmasındaki birkaç hata konuk ekibin rahat gol bulmasını sağladı. İlk yarıyı Yenimahalle Belediyesi üç farkla, 15-12 galip tamamladı.

İkinci yarının hemen başında Yenimahalle Belediyesi oyuncularının arka arkaya pozisyona girmelerine rağmen bu pozisyonları etkisiz atışlarla değerlendirememeleri endişe yarattıysa da, bu endişe kısa süreli oldu. 35. dakikada skor 17-15 iken bu dakikadan sonra Yenimahalle Belediyesi maça ciddi bir şekilde ağırlığını koydu. Derinlikli bir 5:1 savunma düzeni başarılı kaleci performansı ile birleşince Yenimahalle kalesi tam anlamıyla Zvonigorod’a kapandı. Hücumda ise Yenimahalle Belediyesi çok daha enerjik bir oyun sergilemeye başladı, önce Esra Gündar’ın golleri geldi; sonra ilk devrede nispeten sessiz kalan Yeliz Özel sahneye çıktı; Olga Laiuk da atış yüzdesini artırınca Yenimahalle Belediyesi farka açmaya başladı. 35. dakikada fark iki sayı iken, 47. dakikada 27-17’lik skorla on farka ulaşıldı. Konuk ekip önce Yeliz’e sonra Olga’ya bire bir savunma yapmayı denedi, ancak Yenimahalle’nin etkili hücum formasyonları karşısında istediğini bulamadı. 

Haber

Maçın son on dakikasında ise Zvezda Zvonigorod’un toparlandığını gördük. Kısa sürede açılan farkın etkisinden kurtulmayı başaran Rus ekibi bu bölümde rövanş maçını da düşünerek varını yoğunu ortaya koydu. Ancak farkı sadece yediye kadar indirebildi. Yenimahalle Belediyesi’nde günün en skorer oyuncusu yedi golle Olga Laiuk olurken, Zvezda Zvonigorod’da Ekaterina Marennikova dokuz gol kaydetti. Maç güzel, sonuç güzel, rövanş için beklentiler yüksek… Ancak Yenimahalle Belediyesi-Zvezda Zvonigorod maçına farklı bir açıdan da bakmak istiyorum. Maçı EHF verilerine göre 1,300 kişi izledi, ki bu çok iyi bir rakam. THF Hentbol Salonu’nda tribünlerin bir tarafı tamamen doldu, diğer taraf ise yaklaşık dörtte bir oranında doluydu, ancak bu bile tribünlerde bir canlılık oluşmasını sağladı. Salona girenler ilk olarak Yenimahalle Belediyesi oyuncuların tavana aslı dev posterleriyle karşılaştılar, bu da çok güzel bir görüntü oluşturdu. Yenimahalle Belediyesi’nin bando takımı maç boyunca atmosferi hareketli tutmakla kalmadı, maç öncesinde salon girişinde gelen seyircileri de müziğiyle karşıladı. Bunlar belki ufak şeyler olarak görülebilir. Ancak bir araya geldikleri zaman bir hentbol maçını seyirci için çok güzel bir deneyim haline getirebiliyorlar.

Ankara’da güzel bir hentbol akşamı yaşadık. Yenimahalle Belediyesi başarılı organizasyonuyla, Serdar Eler ve öğrencileri de sahadaki performansları ile alkışı hak ettiler.

Bakmadan Geçme