Yenimahalle – Kastamonu maçının detayları…

Hentbol Kadınlar Süper Liginde 17.Haftanın en önemli maçında sıralama 3.sırada yer alan Yenimahalle Belediyespor, 2.basamakta bulunan Kastamonu Belediyesi GSK’yı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda ağırladı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Ligde üst sıraları yakından ilgilendiren bu maçta, rakibine göre maç boyunca üstün bir oyun sergileyen Kastamonu Belediyesi GSK sahadan 15 gol farkla 42-27 galibiyetle ayrıldı.

Maça hızlı başlayan konuk 7 .dakikayı 6-3 önde geçti. Maçın bu anından sonra ev sahibi Yenimahalle Belediyespor hücumlardan boş dönmeye başladı. Konuk takım Kastamonu Belediyesi GSK etkili savunması sonucunda rakibine gol izni vermezken, kaptığı toplarla hızlı hücumlarla gol buldu. Yenimahalle Belediyespor bu periyotta 12 dakika gol kaydedemezken  7-0’lık bir seri yakalayan konuk takım 19.dakika da farkı 13-3’lük skorla 10 gole kadar çıkardı. Devrenin kalan bölümlerinde tekrar oyuna dönmeye çalışan ev sahibi takım goller bulsa da savunmada Kastamonu Belediyesi GSK ‘nın skor üretmesine engel olamadı. Üstünlüğünü ilk yarının sonuna kadar sürdüren Kastamonu Belediyesi GSK devreyi 20-12 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 2. yarısına iyi başlayan taraf  Yenimahalle Belediyespor oldu. Hızlı hücumlarla etkili olan ev sahibi takım maça ortak olmaya çalıştı ve farkı bir ara 5 gole kadar (20-25) indirmeyi başardı. Ancak savunmasını sertleştiren konuk takım ibreyi yeniden lehine çevirmeyi başardı. Hücumlardan boş dönmeyen Kastamonu Belediyesi GSK farkı giderek açtı. Üstünlüğünü karşılaşma sonuna kadar süren konuk takım sahadan 15 gol farkla 42-27 galip ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla ligin ilk yarısında evinde 31-29 kaybettiği karşılaşmanın  rövanşını alan Kastamonu Belediyesi GSK 16.maçta puanını 28’e yükseltti. Yenimahalle Belediyespor ise 17.maçının ardından 24 puanda kaldı.

Kastamonu Belediyesi GSK de Amanda Kurtoviç 9 golle maçın en skorer oyuncusu olurken, takım arkadaşlarından Betül Yılmaz 6, Ana Kojiç, Beyza İrem Türkoğlu 5, Ceren Coşkun ve Elif Sıla Aydın 4’er golle galibiyete katkıda bulundular. Yenimahalle Belediyespor ‘da ise Beyza Karaçam, Sabiha Gökçimen ve Bilge Öztürk 5’er golle maçı tamamladılar.

 Ev sahibi takımı maç boyunca 6 defa 7 metre çizgisine giderken bu atışlardan 3 gol buldu. Konuk ekip ise kullandığı 2 tane 7 metre atışında 1 isabet kaydetti.

Bakmadan Geçme