Yenimahalle’nin yeni transferleri işbaşında

Oynadıkları takımlarda harikalar yaratan Yenimahalle Belediyesi'nin çiçeği burnunda transferleri Anna Maria Uysokinskz, Anita Gace, Dina Havic, Olga Laiuk ve Nur Ceren Akgün iş başı yaptılar.

Yenimahalle Belediyesi’nin hentbol emekçileri yeni takımlarına çabuk alıştılar.

Her biri defalarca milli olmuş dünya çapında yıldızlar onlar artık Yenimahalle Belediyesi’nin başarısı için ter dökecekler. Mütevazi kişilikleri ile dikkat çeken sporcular bu sezon takıma büyük katkı verecekler.

Dina Havic

Yenimahalle Belediyesi’nin Hırvatistan’ın Lokomotiva Zagrep takımından transferi Dina Havic  Ankara’ya çabuk adapte oldu. Sol oyun kurucu pozisyonunda görev yapan Dina savunmadaki kuvveti ve  savunmada her pozisyonda oynayabilmesi sayesinde rakip hücumcuların korkulu rüyası. Defalarca milli takım formasını giyen Hırvat yıldızın şampiyonlar ligi tecrübesi de var.  1.87 boyu ve güçlü fiziği ile hücumda da oldukça etkili olabilen Haviç, bu sezon takıma oldukça katkı sağlayacak. Antrenmanlardan  arta kalan zamanlarda Ankara’yı gezmeyi tercih eden Havic alışveriş yapmayı ve çiçekleri çok seviyor.

Haber

Fotoğraf : Emre Doğan

Anita Gace

Anita vatandaşı Havic gibi Hırvatistan Milli takımının başarılı oyuncusu. Sağ kanat pozisyonunda oynayan Anita Gace, Avrupa hentbolunun en iyi oyuncularından.  Hırvatistan Milli Takımı’nın değişmezi. Avrupanın en iyi sağ kanat oyuncuları arasında gösterilen Gace, geçtiğimiz sezon Avrupa Şampiyonlar Liginde dörlü finalde görev yaptı. Gace Rusya’nın Dinamo Sinera takımından transfer oldu. İlk kez Türkiye’de oynayacak Anita Gace 32 yaşında ve 1.77 boyunda.

Haber

Fotoğraf : Emre Doğan

Olga Laiuk

1984 Ukrayna doğumlu olan Olga Türkiye’ye hiçte yabancı değil. Antalya  Muratpaşa Belediyesi takımında yıllarca görev yapan ve kupalar kaldıran Olga,  bu sezon tercihini son şampiyon ve hentbolun yeni adresi olan Yenimahalle Belediyesi’nden yana kullandı. Önceki yıllarda  İspanya liglerinde de fırtına etkisi yaratan Olga, sağ oyun kurucu pozisyonunda oynuyor.  Ukrayna Hentbol Milli Takımı’nın yanı sıra plaj hentbol milli takımında da görev yapan başarılı sağ oyun kurucu, Dünya Plaj Hentbol Turnuvası’nda en değerli oyuncu seçildi.

Haber

Fotoğraf : Emre Doğan

Nur Ceren Akgün

Nur Ceren Yenimahalle Belediyesi’nin bu sezon ki en genç transferi. 23 yaşında olmasına rağmen liglerin yıldızlarından. Tam bir joker. Savunma ve hücumun tüm bölgelerinde rahatlıkla oynayabiliyor. A Milli Takım kadrosun da bulunan Nur Ceren, Olga gibi Muratpaşa’dan transfer edildi. Bu sezon önemli işlere imza atacak.

Haber

Fotoğraf : Emre Doğan

Anna Maria Uysokinskz

Polonya’nın yetiştirdiği en iyi kaleci.  28 yaşında ve 1.82 metre boyundaki Wysokinska, 48 kez Polonya Milli Takımı forması giydi. Anna Maria Wysokinska, 2013 yılındaki düzenlenen Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası’nda dördüncü sırada yer alan Polonya Milli Takımı’nda yer almıştı. Yenimahalle Belediye Spor Kulübünün  Alman 1. Bundesliga ekibi SG BBM Bietigheim’den transfer ettiği  Uysokinskz, takım oyuncuları ile  çok çabuk kaynaştı. Takım arkadaşlarıyla çok iyi anlaşan kaleci, bu sezon Türkiye liglerinde ilk defa forma giyecek. Düşük gol istatistikleri ile dikkat çeken Anna, Yenimahalle’nin kalesini gole kapatacak.

Haber

Fotoğraf : Emre Doğan

Rehberleri Lenche

Yenimahalle Belediyesi’nin yeni transferleri bu sezon çok can yakacağa benziyor. Belediye’nin deneyimli pivotu Lenche İlkova’nın tercümanlığı ve rehberliğinde Ankara ve Yenimahalle’ye çabuk adapte olan yeni transferler bu sezon kupaları silip süpüren Yenimahalle Belediyesi’nin gücüne güç katacak. Eski ve yeni oyuncuların ortak bir hedefi var oda Türkiye ve Avrupa’da tüm kupaları Yenimahalle’ye getirmek.




Bakmadan Geçme