Yılın en iyi maçında galip gelen hentbol oldu

Üst üste ikinci beraberliğini alan lider Yenimahalle yenilgisiz unvanını korurken EHF Kupası’ndaki temsilcimiz Muratpaşa, ligde çok ihtiyacı olan 2 puanı alamadı.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Antalya Muratpaşa Belediye Spor Kulübü ile Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü arasında oynanan THF Kadınlar Süper Ligi 16. Hafta karşılaşması 29-29 beraberlikle sona erdi.

NTV Spor’dan canlı yayınlanan maç geçtiğimiz sezonun play-off finalisti iki büyük takımının hızlı ve heyecanlı mücadelesine sahne oldu.

Ev sahibi Muratpaşa Belediye SK; “Engeller sevgiyle aşılır” sloganıyla seremoniye engelli sporcularla çıktı. Seremoni sonrasında Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal iki takım kaptanına çiçek takdim ederek başarılar diledi.

Konuk Başkent ekibinde Sol Kanat Esra Gündar, Ardeşen GSK maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle, o maçta kritik kurtarışlar yapan Sırp Kaleci Dragica Tatalovic de yabancı sınırına takıldığı için kadroda yer alamadı.

DEVLERİN İLK YEDİLİSİ
Muratpaşa Belediye SK oyuna kalede Sevilay İmamoğlu Öcal, Sağ Kanat Gülsüm Güleçyüz, Sağ Oyun Kurucu Olga Laiuk, Tanja Vuckovic, Maja Koznjak, Nataliya Kotsina ve Sol Kanat Nur Ceren Akgün ile başladı.

Yenimahalle BSK’da ise maçın ilk yedisi Kaleci Anca Mihaela Rombescu, Sağ Kanat Kateryna Chumak, Orta Oyun Kurucu Marina Tankaskaya, Pivot Lenche Ilkova, Sol Oyun Kurucu İlke Şen, Sol Oyun Kurucu Duygu Aydoğan Soysal ve Yeliz Özel oldu.

DAKİKA DAKİKA İLK YARI
Maça ev sahibi Muratpaşa başladı ve Ukraynalı Sağ Oyun Kurucu Olga Laiuk ile 22. Saniyede ilk golü buldu. 58. Saniyede Yenimahalle’nin Sırp Sağ Oyun Kurucusu Marina Dmitrovic ekibinin ilk golünü kaydetti. 02:16’da skoru 1-2’ye getiren de Dmitrovic oldu.

Topu sağ kanattan sol kanada 6 saniyede yaptığı paslaşmalarla geçiren Muratpaşa Belediye SK, sol kanatta 1991 doğumlu Belaruslu oyuncusu Nataliya Kotsina ile 2-2 eşitliği sağladı.

Ev sahibi ekipten 17 sırt numaralı Tanja Vuckovic’in 03:01’de Yeliz Özel’e yaptığı kontrolsüz hareket hakemler tarafından sadece faul olarak değerlendirildi.  Yeliz Özel, takım arkadaşı Marina Tankaskaya şut atarken savunma arkasına geçti ve Kaleci Sevilay’dan dönen topa sahip olduğu anda atış yapmaya fırsat bulamadan Vuckovic tarafından arkasından hızlıca itilerek yere savruldu.

Yenimahalle BSK’nın Makedon Pivotu Lenche skoru 2-3’e getirirken Tanja Vuckovic gol öncesi Lenche’ye yaptığı müdahale için hakemler tarafından sadece uyarıldı.

Muratpaşa bir önceki goldeki hücum organizasyonunun benzeriyle yine sol kanattan Kotsina ile gol buldu: 3-3.

Yeliz Özel 05:28’de takımını 3-4 öne geçirirken topu kullandığı sağ koluna sert bir darbe yedi. Ekranda açıkça görünen müdahale hakemlerin dikkatini çekmedi.

Muratpaşa’nın yaptığı pas hatası ile İlke Şen’in başlattığı hızlı hücumda Duygu şut çekerken kale sahası ihlali yaptığı için golü geçerli olmadı. Ardından ev sahibi ekipten Hırvat Maja Koznjak’ın Nur Ceren Akgün’e vermek istediği pası araya girerek önleyen Yeliz Özel, kazandığı topla hızlı hücum başlattı ve topu sol tarafta hareketlenen Duygu’ya aktardı. Ancak Duygu, Muratpaşa’nın Ukraynalı Sağ Oyun Kurucusu Olga Laiuk’un müdahalesiyle yerde kaldı ve Ankara ekibi üst üste iki hızlı hücumdan faydalanamadı.

08:16’da Muratpaşa hücuma başlarken Diğdem Hoşgör ve Hırvat Pivot Martina Pavic oyuna dahil oldu. Maja ve Olga’nın içeri kat etme denemeleri başarısızlıkla sonuçlanırken Antalya ekibinin 1993 doğumlu Sağ Kanat oyuncusu Gülsüm Güleçyüz bulduğu boşluktan yararlanarak skoru 4-5’e getirdi. Yeliz Özel’in biri 7 Metre olmak üzere art arda üç golüyle farkı birden 4 sayıya (4-8) çıkaran Başkent ekibinde Rumen Kaleci Anca Mihaela Rombescu, bu dakikalarda Gülsüm’ün sağ kanattan kullandığı iki şutunu mükemmel çıkardı.

Maçın ilk 10 dakikası geride kaldıktan sonra Muratpaşa’da tecrübeli Kaleci Sevilay yerini 1992 doğumlu Kaleci Fatma Ay’a bıraktı.

Lenche’nin sarı kart gördüğü pozisyonda 7 Metre atışı kazanan Muratpaşa’da Olga Laiuk Kaleci Anca’yı geçemedi ancak Rumen kaleciden dönen top yine Olga’da kalınca Ukraynalı oyuncu 12. Dakika geride kalırken skoru 5-8’e taşıdı. 14. Dakikaya girildiğinde fark tekrar 4 sayıya çıktı (5-9). Bu dakikadan sonra Muratpaşa Belediye SK savunmayı daha da sertleştirirken Yenimahalle BSK kanatlarda daha etkili savunma yapmaya başladı. Tanja ve Maja’nın golleriyle fark iki sayıya düşerken (7-9) Yenimahalle BSK Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler maçın ilk molasını 17:17’de aldı.

Moladan sonra oyuna başlayan Yenimahalle BSK hatalı yürüme ile topu rakibine kaptırınca Başkent ekibinin Azeri Orta Oyun Kurucusu Marina Tankaskaya’nın sarı kart gördüğü pozisyonda Muratpaşa lehine verilen 7 Metre’yi Antalya ekibinin etkili isimlerinden Olga Laiuk gole çevirdi ve fark bire indi (8-9). Devrenin ikinci 10 dakikası yine hızlı bir tempoda ancak daha az gol ile geçildi.

22 Dakika içinde Yeliz Özel’in golüyle 3’e çıkan farkı (9-12) Ankara ekibinden Marina Dmitrovic kale sahası ihlali yaptığı için 4’e çıkaramadı. 22:32’de Muratpaşa Belediye SK Teknik Direktörü Birol Ünsal ilk molasını aldı. Sağ Oyun Kurucu Marina Dmitrovic molanın ardından 24. Dakika içinde farkı 4’e çıkarmayı başardı (9-13). Sonraki iki dakika içinde skor 10-13, 10-14, 11-14 olarak değişirken Yenimahalle Pivotu Lenche’nin aldığı 2 Dakika Cezasını avantaja çeviren ev sahibi 25:43’de Gülsüm (12-14), 26:22’de ve 27:40’da Maja’nın golleriyle uzun bir aradan sonra beraberliği yakaladı: 14-14

28:33’de takımını 15-14 öne geçiren Sağ Kanat Gülsüm’ün golüne cevap Başkent ekibinin Ukraynalı Sağ Kanatı Kateryna Chumak’dan geldi: 15-15. İlk yarının son dakikasında rakibinin pas hatasını değerlendirerek hızlı hücuma çıkan Yenimahalle BSK, Sol Oyun Kurucu İlke Şen ile devreyi önde kapatmasını sağlayan sayıyı buldu. Takımlar soyunma odasına 15-16 Yenimahalle üstünlüğü ile gitti.

İlk yarıda Yenimahalle BSK’dan Marina Dmitrovic ve Yeliz Özel 5’er gol kaydederken Muratpaşa Belediye SK’da en skorer isim 4 gol ile Gülsüm Güleçyüz oldu.

İLK YARIDA ÖNE ÇIKANLAR

Muratpaşa Belediye SK:
*Savunma.
*Sağ Kanat Gülsüm Güleçyüz.
*Kaleci Fatma Ay.
*Nur Ceren Akgün’ün Yeliz Özel’i gölgesi gibi takip ederek etkisiz hale getirmeye çalışması.
*Yeliz Özel’e yönelik uygun görülebilir sertliği aşan müdahaleler.

Yenimahalle Belediyesi SK:
*Sol Oyun Kurucu Duygu Aydoğan Soysal’ın faydalanamadığı pozisyonlar.
*Marina Dmitrovic ve Marina Tankaskaya’nın rakibi yıpratıcı oyunları.
*Kaleci Anca Mihaela Rombescu’nun kritik kurtarışları.
*Yeliz Özel

 

Haber

 

DAKİKA DAKİKA İKİNCİ YARI
İkinci yarıya oyuna Anca Mihaela Rombescu, Yeliz Özel, Duygu Aydoğan Soysal, Lenche Ilkova,  Marina Tankaskaya, Marina Dmitrov, Kateryna Chumak yedilisi ile başlayan  Yenimahalle Belediyesi SK’yı savunmadaki Muratpaşa Belediye SK devreye şu isimlerle karşıladı: Sevilay İmamoğlu Öcal, Gülsüm Güleçyüz, Nataliya Kotsina, Maja Koznjak, Nur Ceren Akgün, Martina Pavic, Tanja Vuckovic.

İkinci devrenin ilk üç dakikasında ilki 7 Metreden olmak üzere Yeliz Özel’in üç golüyle skoru 15-19’a getirerek farkı tekrar 4 sayıya çıkaran Başkent ekibi bu yarıda daha etkili savunma yapmaya başladı. Ev sahibi ekip sayı üretmenin yanında yine Yeliz Özel’e etkili savunma uygulamayı bırakmadı ve Yenimahalle’nin yıldızı bel hizasının altından attığı üçüncü golü sonrası yine sakatlık geçirdi (32:53). Bu dakikada Muratpaşa’da Kaleye Fatma ay geçti. Hücumda Martina Pavic’e yapılan müdahale sonrası 7 Metre atışı kazanan Muratpaşa’da topun başına Olga geçerken Başkent ekibinde kaleyi 1991 doğumlu Merve Toker devraldı. Merve Toker, tecrübeli Sağ Oyun Kurucu Olga Laiuk’un golle buluşmasını engelledi. Ardından başlayan hücumda Muratpaşa Kalecisi Fatma Ay, Yeliz Özel’e geçit vermedi.

34:08’de ev sahibi Maja ile ikinci yarıdaki ilk golünü buldu: 16:19. Olga’nın golüyle skoru 17-19’sa getiren Muratpaşa, Marina Tankaskaya’nın top kaybının ardından Tanja ile bulduğu gol ile farkı bire indirdi (18-19) ancak Tanja Vuckovic’in golü nizami değildi. Bu golün ardından 36:31’de Serdar Eler ikinci molasını aldı.

Molanın ardından skor 18-20 olurken bir pozisyona itiraz eden Birol Ünsal sarı kart gördü. Lenche Ilkova farkı üçe çıkardı: 18-21. İkinci yarının ilk 10 dakikası karşılıklı gollerle geçilirken 41. Dakikaya girildiğinde skor 20-22 idi. Aynı dakika içinde Olga ve Maja’nın golleriyle Muratpaşa 22-22 eşitliğe ulaştı. Serdar Eler 42. Dakika başında kalede Merve Toker’e görev verdi. Aynı dakika sona ererken Martina Pavic ev sahibini 23-22 öne geçirmeyi başarsa da Yenimahalle’nin cevabı gecikmedi ve İlke Şen 42. Dakikanın son saniyesinde skoru tekrar eşitledi: 23-23.

KALECİLER YILDIZLAŞTI
Son 15 dakikaya 24-23 Muratpaşa üstünlüğü ile girildi. İki kalecinin düellosuna sahne olan ikinci yarıda Olga Laiuk’un şutunu çıkaran Yenimahalle Kalecisi Anca’ya, hızlı hücumda Yeliz Özel’e geçit vermeyen Fatma karşılık verdi. Bu ataktan sonra sahneyi tekrar devralan Anca Mihaela Rombescu, ikinci devrede çok iyi bir oyun çıkaran Hırvat Maja Koznjak’ın golle buluşmasına engel oldu. 47:19’da Yeliz Özel 24-24 ile eşitliği sağladı. Bu golden sonra iki Muratpaşa atağını art arda savuşturan Anca, Diğdem Hoşgör’ün 7 Metre atışına engel olamadı: 25-24.

Yeliz Özel yapılan sert müdahale ile yerde kalırken müdahalesi nedeniyle Antalya ekibinden Maja 2 Dakika Cezası aldı ve Yenimahalle BSK 7 Metre atışı kazandı.  Marina Dmitrovic skorda tekrar eşitliği sağladı:25-25. Yeliz hızlı hücum ile 49:25’de takımını öne geçirirken bir dakika sonra Diğdem kullandığı 7 Metre ile tekrar eşitliği sağladı: 26-26.

Karşılaşmanın son 10 dakikası Fatma Ay ve Anca Mihaela Rombescu’nun karşılıklı kurtarışları ile renklenirken ve tansiyon da gittikçe yükseldi. Yenimahalle BSK top kaybetse de rakibi bundan faydalanamadı. 54:04’de yine hücumdaki Yeliz Özel’e yapılan sert müdahale sonrası Olga 2 Dakika Cezası aldı ve Yenimahalle BSK adına kazanılan 7 Metre atışını gole çeviren Dmitrovic farkı iki sayıya çıkardı: 26-28.

Son beş dakika içinde savunmaya iyice ağırlık veren Yenimahalle 55:49’da Maja’nın golüne engel olamasa da son üç dakikaya Yeliz Özel’in kaydettiği gol ile 27-29 önde girdi. 57:11’de Maya skoru 28-29’a getirdi. 57:42’de Yenimahalle BSK’ya hücum faul çalındı. 58:47’de tekrar sahneye çıkan Nataliya Kotsina maçın skorunu belirleyen golü attı: 29:29. 59:25’de Marina Dmitrovic’ın başarısız atışının ardından 59:29’da Birol Ünsal’ın molası geldi. Mola sonrası sağ kanattan Gülsüm’ün kullandığı atışa Yenimahalle BSK Kalecisi Anca geçit vermedi ve takımlar karşılaşmadan 1’er puan ile ayrıldı.

İKİNCİ YARIDA ÖNE ÇIKANLAR

Muratpaşa Belediye SK:
*Kaleci Fatma Ay kritik kurtarışlar yaparak farkın açılmasını engelledi.
*Maja Koznjak, Tanja Vuckovic, Olga Laiuk Antalya ekibinde öne çıkan isimler oldu. Özellikle Maja, maçın gidişatında büyük söz sahibi oldu.
*Nur Ceren Akgün ikinci yarıda da tamamen Yeliz Özel’i oynatmamak üzerine hareket etti. Ceren’e Muratpaşa savunması da sert hareketleriyle eşlik etti.

Yenimahalle Belediyesi SK:
*Kaleci Anca Mihaela Rombescu 4 yıldızlık bir performans sergiledi.
*Başkent ekibinin her oyuncusu iyi savunma yaptı.
*Basit hatalar can yaktı.
*Yeliz Özel tüm sert müdahalelere rağmen sahada kaldı.

PUAN DURUMU
Karşılaşmaya namağlup lider olarak çıkan Yenimahalle Belediyesi SK 29 puan ile Süper Lig’in zirvesindeki yerini korurken 26 puanda kalan Muratpaşa Belediye SK, haftayı galibiyetle kapatarak 26 puana ulaşan Ardeşen GSK’nın önünde averajla 2. sıradaki yerini korudu.

 

Bakmadan Geçme