Yılmaz Sezonu Değerlendirdi

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Barbaros Yılmaz , geride kalan 2012-2013 sezonunu değerlendirdi.

THF Resmi sitesinde açıklamalarda bulunan Yılmaz,  2012-2013 hentbol sezonunun, bir önceki sezonda olduğu gibi yine çokçekişmeli ve sonucu bitiş düdüğü çalana kadar tahmin edilemeyen maçlarasahne olduğunu, çekişmeli seyir zevki artan liglerimizde oynananmüsabakalarda görev yapan hakem ve gözlemcilerin ülke hentbolunaolan katkılarını ve üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerinegetirdiklerini belirtti.

Yılmaz devam eden açıklamalarında şu konulara değindi:

"Liglerimizdeki kalitenin her geçen yıl artarak devam etmekte olduğunu daha önceki açıklamalarımızda da belirtmiştim.

Kulüplerimizin oyuncu seçimi, yabancı oyuncuların daha kalitelisporculardan oluşmasına önem vermeleri, görsel ve yazılı basın da yeralmak ta, hentbol de kaliteyi artırmada etken olan sebeplerden birisidir.

HaberSüper lig dahil, Tüm liglerimizde ve alt yapı müsabakalarında görev alanhakemlerimize, gözlemcilerimize ciddi görev anlayışları ve özveriliçalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Kişilikli insan olma, emeğe saygı bizim en çok üzerinde durduğumuzkonudur.  En az hatalı müsabaka yönetimi, kesinlikle kasıtsız, hesapsızdüşünce olgusu, yaptığımız tüm eğitim seminerlerinde  ve toplantılardaişlediğimiz derslerin başında gelmektedir. Ancak  bu hassasiyetlerimizingöz ardı edilmesinden  de rahatsızlık duymamak mümkün değildir.

Hakem ve Gözlemci camiasını, dünyada oynanan spor müsabakalarınınhepsinde  olduğu gibi, kazanan  kaybeden ayrımına bakmaksızın tarafolmayan ve hiçbir zaman da olmayacak bir konumdadır. Sporun olmazsaolmazlarının da bir parçasıdır. Bunun bilincinde olmadan yapılandavranışlar kimseye bir şey kazandırmayacaktır.

İnsan unsuru olan yerde hata olacaktır, bu herkes için geçerlidir. Kendiyaptığımız hataları göz ardı edip sürekli karşı tarafta hata aramak tadoğru olmayan bir düşünce şeklidir. Samimiyet çok önemli bir olgudur,karşılıklı şekilde samimiyetle davranışlarla bir çok  sorunun üstesindengelinebilir.

Çoğu zaman bu konuların göz ardı edildiğine rastlamaktayız. Bazen çokküçük hataların abartılarak mağlubiyetlere konu edilmesi de hiç hoşolmayan görüntülere sebebiyet vermektedir. "dedi.

"DÜNYA VE AVRUPA HENTBOLUNU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Eğitim çalışmalarınada değinen Yılmaz , "Üst düzey hakemlerimizin arkasından hızla yetişen genç hakemlerimiz içinyaptığımız eğitim çalışmaları, tüm hızıyla sürmekte olupfederasyonumuzun resmi internet sitesinde zaman zaman camiamızlapaylaşılmaktadır. Önümüzdeki sezon itibariyle bu çalışmalarınsonuçlarını görebilmek en büyük hedeflerimizden biridir.

Kurulumuz, Dünya ve Avrupa hentbolunun hızlı gelişimini de yakındantakip ederek güncel olan tüm gelişmeleri hakem ve gözlemcilerimize enkısa süreçte aktarmaktadır.

Buna en güzel örnek  bu sezon EHF kupası bayanlar finali  ve Akdenizoyunları erkekler finalini yöneten İbrahim-Kürşad  ile Akdeniz oyunlarıbayanlar 3-4 finalini yöneten Mehtap- Pınar ikilisidir. Federasyonumuzve kurulumuz adına kendilerini kutluyorum.

Ayrıca önümüzdeki günlerde Bosna Hersek te yapılacak olan Gençler DünyaŞampiyonasında görevlendirilen İbrahim – Kürşad ikilisi ve gözlemci olarakta görev yapacak olan Sayın Günal Ensari ve Ayberk Dilmen’e başarılardiliyorum."dedi.
 

Haber

TÜRK HAKEMLİĞİ VE GÖZLEMCİLİĞİ İYİ YOLDA

EHF Hakem kurulu başkanı sayın Dragan Nachevski ile Akdeniz oyunları esnasında birlikte olduğunu belirten Yılmaz , " Yeni sezon başında yapacağımız hakem ve gözlemci seminerine kendisinidavet ettik. Davetimizi büyük bir memnuniyetle kabul eden DraganNachevski, hep birlikte Türk hakemliği ve gözlemciliği adına çok güzelçalışmalara imza atacağımızın sözünü vermiştir.

Tüm bu yaşananlar Türk Hentbol Hakemliği ve Gözlemciliğinin iyi yolda olduğunun bir göstergesidir.

Hakem ve Gözlemcilerimiz adına yaptığımız ve yapacağımız çalışmalardabizlere verdikleri desteklerden dolayı Federasyon Başkanımız Sayın BilalEyuboğlu, yönetim kurulu ve çalışanlarına  teşekkür ediyorum."dedi.

Barbaros Yılmaz son olarak ise; "Akdeniz Oyunlarında Üçüncülük madalyası alan Erkek Milli takımımız ilealtıncı olan Bayan mili takımımızın tüm sporcularını ve teknikkadrolarını tebrik ederim, yeni sezonda da tüm kulüp takımlarımıza veMilli takımlarımıza başarılar dilerim."dedi.
 

Bakmadan Geçme