You shall not pass!***

VELUX EHF FINAL4’da kazananı kaleciler belirledi. İşte o kaleciler ve en iyi kurtarışlar…

HENTBOLHABER.NET – Beşiktaş Mogaz’ın tarihinde ilk defa mücadele ettiği VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon kaleciler öne çıktı. 

Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından hentbol tarihinin en iyi kalecisi unvanı ile taçlandırılan Thierry Omeyer, Danijel Saric, İspanyol devi Arpad Sterbik Kapar, Mattias Andersson, Kasper Hvidt gibi kalecilerin yanında Yunus Özmusul, Rodrigo Corrales, Gonzalo Perez de Vargas gibi genç kalecilerin de üstün performans gösterdikleri bir sezon yaşadık.

Beşiktaş’a sezon başında transfer olan Yunus Özmusul, Şampiyonlar Ligi’ndeki göz dolduran performansı sayesinde Alman TV Bittenfeld 1898 takımına transfer oldu. Özmusul, gelecek sezon dünyanın en iyi hentbol ligi Bundesliga’da ter dökecek.

Kaleciler, dünyanın en iyi 24 takımının mücadele ettiği sezon boyunca öne çıktıkları gibi, geçtiğimiz haftasonu Köln’de düzenlenen VELUX EHF FINAL4’da da sahadaki yıldızlar arasında en çok parlayanlar oldu.

Haber

İşte FINAL4’a damga vuran kaleciler ve en iyi 5 kurtarış:

5. Tomasz Rosinski*, Polınya – KS Vive Tauron Kielce

4. Slawomir Szmal, Polonya – KS Vive Tauron Kielce

3. Danijel Saric, Bosna Hersek, Katar – FC Barcelona

2. Mirko Alilovic, Hırvatistan – MKB-MVM Veszprem

1. Andreas Palicka, İsveç – THW Kiel

* Polonyalı Oyun Kurucu Tomasz Rosinski’nin riskli kurtarışı, kalecinin öneminin altını çizer gibi. 

***You shall not pass.

*J. R. R. Tolkien’ın ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi’nin sinema uyarlamasındaki ölümsüz sahnelerden birindeki repliktir. Sinema tarihinin unutulmaz 100 sahnesi arasına girmiştir.  

Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ilk filmi Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği’nde Gri Hacı Gandalf, yüzük taşıyıcılarını korumak için kadim bir canavar olan Balrog’a göğsünü siper eder ve dar bir köprünün üzerinde bu cümleyi söyler: *You shall not pass! *Geçemezsin!

Ve kadim canavar, Gandalf’ın kaybı pahasına da olsa o köprüyü geçemez…

Derleyen: Fulya Öktem

Fotoğraf: Fırat Beyde & fcbarcelona.cat

Bakmadan Geçme