Yozgat’ta Şehir Dışına Çıkış Yasağı

Yozgat’ı Türkiye Hentbol 2.Ligi C Gurubu’nda temsil eden Yozgat Bozokspor’da Kulüp Başkanı Cenker Doğan, gerekli izni alamadıkları için deplasmana gidemediklerini söyledi.

 Deplasmanda Kahramanmaraş Gençlikspor ile 10 Kasım Pazar günü maçlarının olduğunu ancak takımın il dışına çıkması için valilik olurunun gerektiğini ifade eden Yozgat Bozokspor Kulüp Başkanı Cenker Doğan, "Takımımızda devlet memuru olan ve altyapıdan gelen yaşı küçük sporcularımız var. Bu sporcularımıza valilikten il dışına çıkması için olur almamız gerekiyor. Kulüp olarak gerekli prosedürleri yerine getirerek Valiliğe dilekçemizi verdik. Valilik bu konuda ilgili kurumun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olduğunu ifade ederek, dilekçemizi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne havale etti. Ancak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri de bu konunun kendilerini ilgilendirmediği, devlet memuru olan sporcuların bağlı bulunduğu kurumlardan izin almamızı istiyor. Ancak bizim yaptığımız araştırmalarda ve diğer illerin tamamında bu işlemleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yaptığını öğrendik. Yozgat’ta bu işlemler yapılmadığı için kulüp olarak deplasmandaki maçımıza gidemiyoruz" dedi. 

"BUNDAN SONRAKİ DEPLASMANLARDA DA AYNI SIKINTIYI ÇEKERSEK, BU KULÜP KAPANACAKTIR" 

Yozgat’ta sporun gelişmesi için mücadele ettiklerini vurgulayan Doğan, "Yozgat’ın salon sporlarında temsilcisi olan kulübümüz deplasmana gidemiyor. Bu sebeple maça çıkamadığımız için puan kaybedeceğiz ve bundan sonraki deplasmanlarda da aynı sıkıntıyı çekersek, bu kulüp kapanacaktır. Bu konuda ilgililerden ve devlet büyüklerimizden yardım etmelerini, sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Bizim amacımız gençlerimizi spora yönlendirmek ve Yozgat’ı diğer illerde en iyi şekilde temsil etmektir. Fakat önümüze çıkartılan bu tür engellerden dolayı biz Yozgat’ta sporu geliştiremiyoruz" diye konuştu. 

Gençlik ve Spor Yozgat İl Müdürü Oğuzhan Güneşer de takımda devlet memurları bulunduğunu, bunların il dışına çıkmasında bağlı bulunduğu kurumdan izin alınmasının gerektiğini belirterek, "Bozokspor Kulüp Yönetimi, devlet memurlarının izinlerini bizim almamızı istiyor. Bu konuda ne bir kanun ne de bir yönetmelik var. İzinler sporcuların görev yaptığı kurumlardan alınacak. Öğretmen, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, sağlık memuru ise Sağlık Müdürlüğü’nden izin alacaktır. Bu konu bizimle ilgisi bulunmamaktır. Eğer bu konuyla ilgili bir kanun veya yönetmelik varsa biz ona göre gerekli izinleri alalım" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme