Yunan ekibi kupaya yakın

EHF Erkekler Avrupa Kupası final serisinin ilk maçında gülen taraf Yunanistan’ın AEK takımı oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – EHF Avrupa Kupası Finali’nde İsveç temsilcisi Ystads IF ile karşılaşan AEK skor üstünlüğünü elimde tuttuğu ilk yarıyı, 16-12 önde tamamladı. AEK ‘nın sert savunması karşısında etkili olamayan  Ystads IF soyunma odasına 4 gol farkla geride gitmek zorunda kaldı.

 ilk yarıda olduğu gibi ikinci 30 dakika da AEK skor üretmekte zorlanmadı. İsveç temsilcisi maçın ikinci bölümünde daha iyi gözükse de aynı direnci savunma da gösteremedi. Skor anlamında maçın bu bölümü dengeli geçince ilk yarıda oluşan fark kapanmadı. Final serisinin ilk maçını 30-26 kazanan AEK Pazar günü oynanacak ikinci maç öncesi 4 gollük avantaj elde etti.

AEK’da Dimitros Çipras 7, Christodoulos Mylonas 6 golle takımlarının en skorer oyuncuları oldular. Ystads IF de ise Jonathan Svensson ve Ludvig Hallback’in 6’şar golü galibiyet için yeterli olmadı.

Bilindiği İsveç takımında ki Covid 19 vakaları nedeniyle ertelenen final serisinin  iki maçı da EHF ‘nin kararı ile Yunanistan da oynanıyor .

Bakmadan Geçme