Yunus’tan Beşiktaş taraftarına mesaj var…

Yunus Özmusul’dan Beşiktaş taraftarı ve Bundesliga transferi üzerine çok özel açıklamalar

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Sezon başında geçtiğimiz yılın Süper Lig finalisti Ankara İl Özel İdare SK’dan Beşiktaş Mogaz’a transfer olan ve siyah beyazlılarla çok iyi bir sezon geçiren Yunus Özmusul’un Alman 1. Ligi’ne (Bundesliga) transfer olduğunu Hentbolhaber.Net duyurmuştu.

Başarılı kaleci, Beşiktaş ve Mogaz ve kendisinin ilk defa mücadele ettiği VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde performansı ile göz doldurmuş ve Avrupa hentbol camiasının ilgisini çekmişti.

Yunus Özmusul; Bundesliga’da köklü bir kulüp olan TV Bittenfeld 1898’in formasını terletecek.

A Milli formayı da başarı ile taşıyan Yunus Özmusul, Bundesliga’ya transferi ile ilgili Hentbolhaber.Net’e konuştu. İşte o açıklama: 

“Beşiktaş gibi büyük bir camiadan gidilebilecek tek yer Almanya idi. Bundesliga dünyanın en iyi hentbol ligi. Ben sadece ülke değiştirmiyorum, hentbol kültürüne gidiyorum. Alman 1. Ligi’ne Türkiye’den transfer olmak çok gurur verici.

Amacım ülkemi ve Türk hentbolunu en iyi şekilde temsil etmek. Beşiktaş Mogaz ile geçirdiğim bir sezonda unutulmaz şeyler yaşadım. Kulüpte ilk yılımda Süper Lig dahil 3 kupa aldım. Ayrıca Beşiktaş’ın ilk Şampiyonlar Ligi deneyiminde kadroda olmak gurur vericiydi. Benim için olduğu kadar takım arkadaşlarım ve taraftarlarımız için de yeni bir dünya, keyif verici bir deneyimdi. Hentbola daha çok taraftar kazandırdığımıza inanıyorum.

Türk hentbolunun bir ferdi olarak böyle bir şeyi yaşamak istedim. Öncelikle aileme teşekkür etmek istiyorum. Onlara ne kadar şükran duysam azdır. Beşiktaş’a teşekkür ediyorum. Transfer sürecinde büyük anlayış gösterdiler. Ve ayrılması en zor olan kişilere, taraftarımıza teşekkür ediyorum.  Onların sevgisi ve iyi dilekleri bana Almanya’da güç verecek.

Beşiktaş formasını giydiğim son ana kadar elimden gelenin en iyisi yapmaya çalıştım. Umarım taraftarlarımız, takım arkadaşlarım, hocalarım da aynı şekilde düşünmüştür. Sadece bir sezon formasını giydiğim kulübün taraftarları beni uğurlarken ‘burası senin evin’ dedi. Siyah beyaz forma ile son mücadelem olan şampiyonluk maçında Beşiktaş taraftarının bana gösterdiği teveccüh için teşekkür ederim.”

Haber

Yazarımız Barış Uzel ve Yunus Özmusul, Spor Toto Türkiye Kupası ile…

Bakmadan Geçme