Yusuf Ali Kurt’tan Dünya Şampiyonası Yorumu

Liseler Dünya Şampiyonası 20-28 Haziran 2014 tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirildi.

Türkiye ikincisi olarak Dünya Şampiyonasına katılan ve Dünya Yedincisi olan Çengelköy Lisesi Antrenörü Yusuf Ali Kurt , Dünya Şampiyonasını değerlendirdi.

Yusuf Ali Kurt yapmış olduğu açıklamada, Dünya Şampiyonasında şanssızlık yaşadıklarını belirterek, Federasyona da sitemde bulundu.

Kurt , "Son güne kadar Bir Türk takımının yarı finalde olduğunu düşünüyorduk. Açıkçası Grup müsabakalarında başarılı olup bir üst tura çıkınca otomatikman iki Türk takımının karşılaşacağını , Şampiyona öncesi biliyorduk. Çeyrek finalde direk Brezilya ile karşılaşınca şaşırdık. Konsantrasyon kaybına uğradık. Ayrıca Okul Sporları Federasyonuda bizimle ilgilenmedi. Konaklama ve malzeme yönünden çok sıkıntılarımız oldu. Kaldığımız yerlerde kötü şartlar vardı. "dedi.

Dünya Şampiyonasının beklemedikleri gibi sonlandığını aktaran Kurt , " Dünya Şampiyonasında  kötü de değildik, hentbol oynayan bütün takımları yendik. Türkiye hentboluna büyük biözgüven kattığımızı düşünüyorum. Sporcularımla gurur duyuyorum. Finaloynayabilecek bir takımdık ama şansımız yaver gitmedi."dedi.

Bakmadan Geçme