Zağnos Tur’ladı

Kadınlar Süper Lig’de Play-Off Çeyrek Final ikinci maçında İzmir Büyükşehir Belediye’yi konuk eden Zağnosspor, mücadeleden 27-25 galip ayrıldı.

İlk maçını deplasmanda 29-27 kazanan Zağnosspor, seriyi 2-0 yaparak Play-Off’ta yarı finale yükseldi. Yarı finale yükselme başarısı gösteren Zağnosspor, önümüzdeki sezon ülkemizi Avrupa Kupaları’nda temsil etme hakkı kazandı.

19 Mayıs Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, Zağnos Spor Kulübü Genel Başkanı Emre Aksoy, Zağnos Bayan Hentbol Kulübü Başkanı Haluk Selim, Zağnos Erkek Hentbol Kulübü Başkanı Mustafa Serdaroğlu ile yöneticiler de birlikte izlediler.  

Müsabakanın ilk yarısında etkili olan taraf İzmir Büyükşehir Belediye oldu. Ev sahibi ekibe karşı ilk yarı oyunu skor olarak önde getiren İzmir, soyunma odasına bir sayı farkla 13-12 önde girdi. İkinci yarıya etkili başlayan taraf ise ev sahibi ekip oldu. Zağnosspor bir ara 3 sayıya kadar çıkan farkı kapatarak önce beraberliği sağladı ardından maçta üstünlüğü ele geçirdi. Seyirci desteğini de arkasına alan Zağnosspor, mücadeleden 27-25 galip geldi. Bu sonuçla play-off’ta seriyi 2-0’a getiren Zağnosspor, yarı finale yükseldi ve önümüzdeki sezonda ülkemizi Avrupa Kupaları’nda temsil etme hakkı kazandı.

Zağnosspor yarı finalde Antalya ekibi Muratpaşa Belediye ile karşılaşacak. Müsabaka tarihleri ise Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından ilerleyen günlerde belirlenecek.

SALON: 19 Mayıs

HAKEMLER: Murat Çelik, Cengiz Ömer

ZAĞNOSSPOR: Serpil Çapar** (Serpil Abdioğlu**), Jelena Trifunovic*** 2, Andrea Seric*** 2, Jale Kırdal*** 3, Dushica Gjorgievska*** 4, Tatiana Kyriushyna** 2, Betül Yılmaz** 4, Lidija Horvat*** 7, Gülsün Sarıyel**, Fatma Akgün*** 2

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE: Esra Kahraman**, Yasemin Kaya**, Gonca Nahçıvan** 2, Sibel Karameke*** 6, Fatma Atalar*** 5, Burcu Pirinçci*** 4, Ceren Akyol** 1, Yağmur Toprak*** 3, R. Kübra Gökdeniz** 1, İlayda Baktır**, Ece Sönmez** 1, Sandra Nikcevic** 2

İLK YARI: 12-13 (İzmir Büyükşehir Belediye)

MAÇ SONUCU: 27-25 (Zağnosspor)


//

Bakmadan Geçme