Zağnosspor ve Transferleri

Geçtiğimiz sezon Türkiye Bayanlar Hentbol 1. Ligde Trabzon Hentbol Akademi Spor Kulübü adıyla mücadele veren ve iş adamı Emre Aksoy'un kulübü satın almasının ardından Zağnos Spor Kulübü'ne bağlanarak Zağnos Hentbol Kulübü ismini alan bayan hentbol takımı, davet yazısı alarak Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi'ne merhaba diyecek.

Süper Lig temsilcisi Ege Parla Konak Belediye Spor, Türkiye HentbolFederasyonu tarafından daha önce duyurulan Lige Katılım Duyurusugereğince Süper Lig’de yer alacak ekiplerin yatırması gereken 30 binTL’lik katılım ücretinin ilk taksiti 10 bin TL’yi yatırmamıştı. Katılımücretini yatırmayan Ege Parla Konak Belediye Spor,daha sonra Süper Ligde yer almayacağını  açıkladı.  İzmir ekibinin yerine ise Trabzon temsilcisi Zağnos HentbolKulübü çağırıldı. Geçtiğimiz sezon play-off’larda final grubunakaldıktan sonra grubu 3’üncü tamamlayan Zağnos HK, Statü gereği Türkiye BayanlarHentbol Süper Ligi’ne yükselmeye hak kazanmıştı.

 

FEDARASYONDAN DAVET GELDİ

Federasyondan süper lige katılmaları yönünde davet bekleyenkırmızı-mavi-beyazlı ekip beklediği daveti aldı. Daha önceden BayanHentbol 1. Ligi için yatırdığı katılım ücretinin üzerine 8,5 bin TL’likbir miktar daha ekleyen Zağnos, Süper Lig için gerekli olan 10 binTL’lik katılım ücretini yatırarak resmi işlemlerini tamamladı. Önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele verecek takımın Başkanı Haluk Selim iseyaşanan gelişmenin bekledikleri bir olay olduğunu ve Süper Lig için iyibir kadro oluşturmaya çok önceden başladıklarını ifade etti.

Haber

İKİ TRANSFER GERÇEKLEŞTİ

Yeni sezonda THF daha resmi açıklamayı yapmamış olmaması rağmen Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele etmek için davet alan Zağnos Bayan Hentbol takımı 2 Sırp oyuncuya imza attırdı. Süper Ligiçin kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam eden Zağnos Hentbol,Sırp oyuncular Anita Campa ve Javana Petroviç ile 1’er yıllık sözleşmeimzaladı. Norveç’in Fredrikstad takımından Sol Oyun Kurucu AnitaCampa’yı ve Sırbistan’ın ZRK Radnicki takımından Sağ Oyun Kurucu JavanaPetrovic’i renklerine bağlayan kırmızı-mavi-beyazlı ekip Süper Lig’deüst sıraları zorlayacak bir takım oluşturma yolunda ilk adımı attı.

Kulüp Başkanı Haluk Selim Süper Lig için süper bir kadrokuracaklarını belirterek, atılan imzaların takıma katkı sağlayacağınıdüşündüğünü söyledi.

Kulübün Basın Sözcüsü Sami Karaman ise yaptığı açıklamada: “SüperLig’e alınmamızın ardından süper bir kadro kurmak için çalışmalarımızıbaşlattık. Öncelikle takımın sağ ve sol oyun kurucu mevkilerine birertransfer yaptık. Gündemimizde birkaç transfer daha var. Yapacağımıztakviyelerle geçen sene 1.Lig’de gösterdiğimiz başarıyı Süper Lig’de degöstermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk kez forma giyecek olmanın heyecanı içerisindeolduklarını söyleyen Campa ve Petrovic ise, Trabzon’u beğendiklerini,takımın başarısı için sezon boyunca ellerinden geleni sahaya yansıtmakiçin mücadele edeceklerini söylediler.

Bakmadan Geçme