Zeki Pehlivan: “Muratpaşa Belediyesi İstediğini Aldı”

Ligin iddaalı iki takımı olan Yenimahalle Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi arasında oynanan ve NTV Spor'dan da canlı olarak yayınlanan maçta mutlu olan taraf Antalya temsilcisi Muratpaşa Belediyesi oldu.

Her iki takımında, ligin ilk yarısında Antalya’da oynadıkları maçın ardından bu maça mutlak galibiyet için çıkmışlardı. Yenimahalle Belediyesi kendi evinde oynadığı maçı kazanmak ve şampiyonluk yolunda bir adım öne geçmek istiyordu ancak rakip ligin en önemli takımlarından biriydi.

Haber
 

THF Spor Salonunda oynanan ve Murat-Cengiz hakem ikilisinin yönettiği maça, her iki takımda seyircisini getirmişti. Salonda bir bayram havası vardı. Daha önceki bir çok maça göre oldukça dolu sayılabilecek bir taraftar önünde başlayan maçta Yenimahalle belediyesi (Esra, Yeliz, Duygu, Nazlı, İlke, Selma ve Robescu) yedisiyle; Muratpaşa Belediyesi ise (Kateryna, Olga, Yasemin, Serpil, Çağla ve Derya) yedisiyle başladı.

HaberHaber
 

İlk hücumu Muratpaşa yaptı ve maçın ilk golü Muratpaşa’da Çağla’dan geldi. Daha sonra skorbord 3.30’u gösterdiğinde durum 2-2 olmuştu. Her iki takım da karşılaşmaya hızlı başladı. Yenimahalle savunmada 6:0 savunma ile Muratpaşa ise rakibin etkili oyuncusu Yeliz’e kanat yuncusu Yasemin’le yüksek baskılı savunma yapmaya çalıştı.

HaberSkorbordta saat 14. dakikayı gösterdiğinde durum 8-8 berabere sürmekteydi. Bu dakikadan sonra hücumda biraz daha etkili olan Yenimahalle durumu 10-8 kendi lehine çevirdi. Saatler 20.30 gösterdiğinde ise durum 10-10 berabereydi. Saat 20.50’yi gösterdiğinde Yenimahalle Belediyesi takım molasını aldı ve bu moladan sonra Muratpaşa Yaseminin golüyle 10-11 öne geçti ve bu dakikadan sonra maçı sonuna kadar önde götürdü. İlk devreyi Muratpaşa Belediyesi 14-16 önde tamamladı.

İkinci devreye Yenimahalle belediyesi başladı ve Yeliz’le gölü buldu. Muratpaşa Belediyesi ilk yarı olduğu gibi Yeliz’i sürekli Yasemin’le adam adama yüksek savunmayla kontrol ediyordu. Ancak, Yenimahalle Belediyesi kaleden gerekli desteği ilk yarı göremedi, buna karşılık Muratpaşa Belediyesi kalesi takıma oldukça iyi destek veriyordu. Bu sırada saatler ikinci yarının 5.30 dakikasına geldiğinde durum 16-21 Muratpaşa lehineydi. İkinci yarının 7. dakikasında kaleci değişikliğine giden Yenimahalle Belediyesi’nin kaleci değişikliğinden sonra biraz daha kalesinden top çıkmaya başladı.

Ancak baştan sona etkili ve diri bir savunma anlayışında olan Muratpaşa bu çabasının ödülünü maçın sonuna kadar liderliği koruyarak aldı ve 28-32’lik galibiyetle önemli bir avantaj elde etti.

Haber
 

Maçın geneline bakıldığında, kaleden yeterli desteği bu maçta göremeyen Yenimahalle Belediyesi oyuncu derinliği bakımından da sıkıntı yaşadı. İstediği oyuncu değişikliklerini yapamayan ve oynayan oyuncuları da dinlendirme şansı bulamayan Yenimahalle kendi evinde mağlubiyeti yaşadı ve Muratpaşa’nın puan kaybetmesini beklemek durumunda kaldı. Buna karşılık, kadrosunda 3 yabancı bulunan Muratpaşa, kadro derinliğini ve tecrübeli oyuncuları ile birlikte kaleci Fatma’nın da desteği sayesinde önemli bir deplasmandan istediğini aldı.

Bununla birlikte, her iki takımın gösterdikleri oyun kalitesi ve mücadele uzun zamandır sahalarda görmediğimiz nitelikteydi. Salonu dolduran Yenimahalle ve Muratpaşa seyircileri de maça ayrı bir hava kattılar. 

Haber

Haber

Haber
 

Bakmadan Geçme