Zeki Pehlivan’dan Haftanın Değerlendirmesi

Yazarlarımızdan Zeki Pehlivan , haftanın değerlendirmesini yaptı.

2014-2015 Hentbol Bayanlar ve Erkekler Süper Ligleri, 20-21 Eylül 2014 tarihlerinde başladı. Erkeklerde Ankara’da yapılan ve THF Spor Salonunda oynanan maçlar hentbol Federasyonu’nun yeni uygulaması olan Passolig tartışmaları altında yapıldı.

Cumartesi günü yapılan Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında Gençlerbirliği’ni desteklemeye gelen seyirciler yapılan uygulamayı protesto ederek maça girmediler.

Hentbol Erkekler Süper Ligin ilk haftasında; Gençlerbirliği, Trabzonspor’u 27-25 mağlup etti ve sezona iki puanla başladı. Maçın ilk yarısı 11-10 Gençlerbirliği üstünlüğüyle tamamlandı, ikinci yarıda bir ara farkı 5 sayıya kadar çıkaran Gençlerbirliği, maçı 27-25 kazanmasını bildi. Gençlerbirliği’nde Jevtic, Vanja ve Stefan özellikle dikkat çeken isimler olurken, geçen sezona göre daha iyi bir görüntü çizdiler. Gençlerbirliği’nde alınan yabancılar, takıma biraz geç katılabilmiş olmaları nedeniyle, takımın birbirine uyum sağlaması için biraz daha zaman ihtiyaçları olduğunu ve bu süreci atlattıklarında daha iyi işler yapabileceklerini gösterdi. Trabzonspor ise, geçen sezona göre çok fazla değişiklik yapmadan, bir iki oyuncu takviyesi ile sezona alıştıklarında iyi sonuçlar alabileceklerinin sinyallerini verdi.  Trabzonsporda ise Rati ve Çetin dikkat çeken isimler oldular. Trabzonsporun kendi evindeki maçlarını daha iyi oynadığı ve kendi seyircisi ile bütünleştiğinde her takımın korkulu rüyası olduğu da herkes tarafından da bilinmektedir. Bu anlamda kendi evlerinde kolay kolay puan kaptırmayacaklarını söyleyebiliriz.

Ankara’da oynanan ikinci erkek maçı ise Maliye Milli Piyango, Mersin Hentbol’u 28-27 mağlup etti. THF Spor Salonunda oynanan mücadelenin ilk yarısı 12-11 Maliye Milli Piyango üstünlüğüyle tamamlandı. Sezona antrenör değişikliği ve tecrübeli bazı oyuncularını gönderip yeni bir yapılanma ile başlayan Maliye Milli Piyango, Mersin Hentbol karşısında son dakikaya kadar mağlup götürdüğü maçı kazanmayı bildi. Piyango’da deneyimli oyuncu Enis’le, genç oyuncu Halil dikkat çeken isimlerdi. Mersin Hentbol son dakikaya kadar maçı taşımasına rağmen yapılan birkaç erken hücum ve kötü atışın bedelini maçı kaybederek ödedi. Mersin’de ise Mustafa, Kemal, Serkan ve Saviç dikkat çeken oyunculardı.

Her iki maçın genel değerlendirmesi yapılacak olursa; takımlarımızın değişik nedenlerden dolayı sezona çok hazır olmadıkları ve ilerleyen haftalarda eksikliklerin tamamlanarak daha kaliteli ve mücadele düzeyi yüksek oyunlar sergilenebileceği söylenebilir.

Süper Kupa nedeniyle Beşiktaş Mogaz ve Nilüfer Belediye maçlarının hafta içi oynanacağı ligimizde alınan diğer sonuçlar işe şöyle;

Amasya Taşova YİBO-Konya Selçuklu Bld. Sk   : 37-31
Antalyaspor-İzmir Büyükşehir Belediye Spor   : 32-32
Kayseri Rainbow Spor-Ankara İl Özel İdare: 23:25

 

2014-2015 Hentbol Bayanlar Süper Liginde ise, Ankara’da oynanan sezonunun ilk hafta maçında Ankara 1910, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 26-23 mağlup etti. THF Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmanın ilk yarısı ise 9-7 İzmir Büyükşehir Belediyespor lehine sonuçlandı. Maçın ilk yedisinde yabancıları ile başlayan Ankara ekibi sol oyunkurucu ve sağ oyunkurucu pozisyonlarındaki oyunculardan istediği performansı almayınca yerli oyuncularına döndü. Oldukça uzun süre maçı mağlup götüren Ankara 1910, son dakika transferleri Şenay ve Sıdıka ile oyuna denge getirdi ve maçın son 10 dakikasında yapılan kaleci değişikliği ile kaleden dönen topları iyi değerlendirerek maçı 3 farkla kazandı. Deneyimli oyuncuları Çağla ve Gonca ile oyunu uzun süre oyunu önde götüren İzmir Büyükşehir, ikinci yarının sonlarında yapılan hatalarla maçı kaybetti.

Bayanlarda Ankara’daki ikinci maç olan Yenimahalle Belediyesi-Maltepe Belediyesi maçı, Maltepe Belediyesi’nin sahaya çıkmaması nedeniyle oynanmadı.

Hentbol Bayanlar Süper Ligi ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü ise kendi evinde ligin güçlü ekiplerinden Kastamonu Belediyesi’ni 31-29 mağlup ederek lige galibiyetle başladı. Kastamonu Belediyesi karşısında yaklaşık 2 bin 500 taraftarı ile maç oynayan Ardeşen Gençlik, en büyük silahlarından biri olan seyircisinin önemini burada tekrar göstermiş oldu.

Geçen sezon olduğu gibi hentbolun seyirci ile güzel olduğunu bizlere gösteren Ardeşen’deki bu güzel kitleye bir kez daha teşekkürler. Bu güzel örneğin tüm sahalarımızda olabilmesini, bunu sağlamak için neler yapılabileceğini ve seyirci olmadığı zaman sahadaki mücadelenin kalitesinin ve seyir keyfinin olmadığını bir kez daha düşünmeliyiz.

Bayanlarda bu hafta alınan diğer sonuçlar ise şöyle:

Muratpaşa Belediyesi-1907 Kanaryaspor: 40-22

Üsküdar Belediyesi-Zağnosspor: 28-28

Ardeşen Gençlik-Kastamonu Belediyesi: 31-29

Bakmadan Geçme