Zeki Polat’tan Liseler Dünya Şampiyonası Yorumu

Liseler Dünya Şampiyonasında Dünya Altıncısı olan Ankara Genç Osman Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Dersi Öğretmeni ve Takım Antrenör Zeki Polat, Şampiyonayı değerlendirdi.

Zeki Polat, Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmelerinden dolayı büyük bir gurur yaşadıklarını, kura çekiminde de A Grubunda Brezilya,Yunanistan, Macaristan, Slovakya ve Sırbistan ile eşleştiklerini belirtti.

Polat, "Zor bir grupda mücadele ettiğimizin bilincindeydik. Hazırlıklarımızı 8 haziran Ordukampı ile başlattık. 15 haziran da Trabzon’a gelerek çalışmalarımızadevam ettik. Şampiyona’ya başladığımız çok zorlu bir Brezilya galibiyetiile start aldık. Bu galibiyet bize büyük bir motivasyon sağladı.Kaldığımız yerde ki kötü koşulları bir kenara bırakarakkonsantrasyonumuzu tamamen Şampiyonaya verdik. İkinci gün fikstür gereğigrup da ki bütün takımlar iki maç yapacaktı. Fakat ev sahibi olmamızcentilmenliği gerektiriyordu galiba, grupta ki bütün takımlar iki maçarasında, iki maçlık dinlenme süresi verilirken, kendi ülkemizdeyaptiğimiz organizasyon da tek maç dinlenerek Macaristan maçına çıkmakzorunda bırakılmıştık. Bu durumumuzu iletmek için de Federasyondan kimseile iletişime geçemeyince bir maç sonra çıktığımız Macaristan maçını dakazanmasını bildik."dedi.

Sözlerine devam eden Polat , "Üçüncü gün Slovakya ve dördüncü gün de Sırbistangalibiyeti ile gruptan namağlup 1. çıkmamızı sağladı. Fakat birüst turda İstanbul Çengelköy ile karşılaşacağımızı düşünürken, akşamında Danimarkaile karşılaşağımızı öğrendik. Daha önce kural gereği gruplardan iki Türktakımının çıkması halinde çapraz eşleşeceğimiz söylenmişti. Beşinci günB grubunun ikincisi olan Danimarka ile karşılaştık. Telafisi olmayan bumaçı kaldığımız yerden 50 km uzaklık da olan Beşikdüzü Spor Salonunda,nerdeyse hiç bir seyircinin olmadığı yerde destek görmeden oynadık.Normal sonucun 17-17 bitmesi sonucu bir süprizle daha karşılaştık. Maçınuzayacağını düşündüğümüzde, maçın gözlemcisi, kuralın bire bir atışdediğimiz, plaj da uygulanan kuralla devam edeceğini bildirdi. Teknikekip de dahil bütün sporcularım kuralı orda önce Alman gözlemcidenöğrendik. Sonrasında da Günal Ensari hocamız anlattı. Uygulamayageçmeden önce öğrendiğimiz oyunu 1 sayı fark ile kaybettik. Akşamın daise ilk gün kurallarla ilgili brifing verildiğini öğreniyoruz. Malesefbu brifing’den ve yapılan bir çok faaliyetten haberimiz olmadı.Görevliler ne haber verme gereği duydu, ne de biz aradığımız datelefonlarına bakma gereği duydu. Tek hedefe kilitlenilmiş, yabancıdelegeler ve yabancı takımlar memnun kalsın. Altıncı gün karşılaştığımızİstanbul Çengelköy Endüstri Meslek Lisesini 27-25 yendik. Bu maç da ilkyarının sonlarında kalecimiz Emre’nin haksız yere gördüğü kırmızı kartsonucu, itirazlarımız boşa çıkınca son gün 5.- 6. Maçına çıktık.

Son günyaptığımız Slovenya maçını da boş tribünler karşısında mağlup olunca,Şampiyona’yı 6. bitirdik. Final oynama şansımız varken ( Finali,grubumuzda yendiğimiz Brezilya oynadı) Ülkeme 6.’lık derecesi getirmek tümekibimi üzmüştür. Umarım bundan sonra kendi Ülkemizde yaptığımızorganizasyonlarda Milli takımımıza gerekli ilgi ve destek gösterilir."dedi.

Bakmadan Geçme