Zenginal, Transferleri Değerlendirdi

Türkiye Hentbol Bayanlar Süper Lig Ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü (GSK) Basın sözcüsü Ömer Faruk Zenginal, 'Bu sezon Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Challenge Kupasında ses getirmek için iç ve dış transfer de yoğun bir mesai harcayarak, mutlu sona ulaştıklarını ve hayalini kurdukları kadroyu oluşturduklarını belirtti.

Zenginal, geçen sezon kadroda yer alan 6 oyuncu ile yeniden anlaşmaya vardıklarını, 3 oyuncu ile de yollarını ayırdıklarını anımsatarak, “Dış transferde ise 2’si yerli, 2’si yabancı 4 yeni oyuncu ile anlaşma sağladık. Geçen sezon kadroda yer alan Neslihan Yakupoğlu, Rüveyda Halıcı, Jelena Pırsl, Serpil D. Abdioğlu, Mehtap Gençoğlu ve Mesude Adıyaman ile yeniden anlaşmaya vardık. Dış transfer de ise Muratpaşa Belediyespor’dan Perihan Topaloğlu ile Kübra Şen, Romanya’dan İoana Manoila ve Adina Ghidoarca’da kadromuza katılan yeni isimler oldu.” Dedi.

 

ALT YAPI TAMAMLAYICI GÜÇ OLACAK!

Zenginal, “Ayrıca, alt yapımızın genç yetenekleri Merve Seher Sormaz, Aylin Âşık, Neslihan Kurtoğlu ve Fatma Yazıcı da kadroda kalarak takımımızın tamamlayıcı dinamikleri olacak. Geçen sene kadroda yer alan Gamze Haşimoğlu, Tülay Kibaroğlu ve Çiğdem Dedecan ise Üniversite eğitimlerini Kastamonu ilinde sürdürecekleri için bu yıl kadroda yer alamayacak. Öte yandan, henüz hentbolla tanışmalarının 1. yılını doldurmalarına rağmen, mükemmel bir yükseliş gösteren 18 yaş altı oyuncularımızın bir kısmı da yeni sezonda süper lig kadrosunda şans bekleyecek.” Dedi.

 

3 YERLİ OYUNCU KADRODA YOK!

Ardeşen GSK’nın ilk alt yapı oyuncularından üçünün eğitimleri dolayısıyla bu yıl kadroda yer almayacağını kaydeden Zenginal, “Gamze Haşimoğlu, Tülay Kibaroğlu ve Çiğdem Dedecan Üniversite Eğitimi için Kastamonu’da yaşamlarını sürdürecekler. Bu yüzden bu yıl kadroda yer alamayacaklar. Bizim için önemli olan hedeflerden birisi de bu. Çünkü biz sportif başarıdan çok, alt yapımızdan yetiştirdiğimiz sporcuların eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla da hareket ediyoruz. Çocuklarımızın Süper Lig’de elde etmiş oldukları tecrübe ve konum üniversitelerin kapılarını kendilerine açıyor. Aynı zaman da ise kendi maddi eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir meslek sahibi olarak kendilerini uğurluyoruz. Belki de gidecek oldukları şehirde hentbol oynayarak maddi imkân bulacaklar.” dedi.

 

Kaynak : Ardeşen GSK

Bakmadan Geçme