Zeynur PEHLİVAN : “Güle Güle Can ÇELEBİ”

Hentbol Yazarlarından Zeynur Pehlivan, Hırvatistan’ın Nexe Takımına transfer olan Can Çelebi için bir yazı kaleme aldı ve içinde ki tüm samimi duyguları dışarı döktü.

Zeynur Pehlivan‘ın yazısı şöyle :

"THF Spor Salonuna girdiğinizde bütün yüzleri tanırız. Bazılarına gülümser, bazılarına el sallar, bazılarıyla öpüşürüz. Bazıları  “Zeynur”, bazıları “Zeynur Abla”, bazıları da “hocam hoşgeldin” diyerek karşılar bizi. Bazılarıda yüzümüze bakmaz,  görmezden gelir.

Ama öyle biri vardır ki,   sizi gördüğü anda büyük bir saygı ileyanınıza koşar, incitmekten korkarak elinizi tutar ve büyük biriçtenlikle size sarılır. O sıcaklığı ve o samimiyeti hemenhissedersiniz. Zaten yüzündeki o gülümseme her şeyi ifade eder. Eşiminve benim hentbola verdiğimiz değeri, birçok kimsenin fark etmediğikadar,  çok küçük yaştan itibaren farkında olan, tribünün neresindeolursa olsun hemen yanımıza koşan, halimizi hatırımızı soran birkaçkişiden birisidir. Sadece bize değil, herkese  sonsuz bir saygı ve sevgi ile yaklaşan bir sporcudur Can Çelebi.  

Can benim için sadece bu özellikleri ile değil, farklı özellikleriile de değerlidir. Yakışıklı, solak, uzun boylu, yetenekli olmasınındışında, başka özellikleride vardır Can’ın. Şiir yazar, iyi birokuyucudur, klarnet çalar. Hentbolun sesini duyurmak için, hentbolun çokdaha iyi yerlerde olması için çalışan, çabalayan, emek veren ve bununiçin çok gayret sarf eden bir kişidir Can. Mesela kendisine ait CanCelebi (CÇ Official Team) adı altında bir blogu vardır.  Kişiselsponsoru olan tek hentbolcudur. Güzel gollerinden derlediği bir VTR’yihentbolda ilk hazırlayanda Can Çelebi’dir. Anne ve babasının resimlerinivücuduna dövme yaptıracak kadar ailesine önem veren duygu dolu, hassasve çok farklı bir sporcudur Can Çelebi.

Yarın, Can için çok önemli bir gün.  Yeni, yepyeni, ümit dolu,heyecanlı, biraz hüzünlü, ama daha çok mutlu bir yolculuk başlayacakonun için. Yeni bir sayfa açılacak. Yeni bir hayata,  yeni bir ülkeye,yeni bir takıma dahil olacak. Bambaşka bir salonda, tanımadığısporcularla, bambaşka bir hentbol anlayışıyla ve temposuyla tanışacak. Yarın Can,  transfer olduğu yeni takımı Hırvatistan’ın RK Nexe Nasicetakımı ile antrenmanlara başlayacak.

Hırvatistan veya eski Yugoslavya hentbolu. Hentbolun hep zirvesindeolan bir ülke.  Hep en iyi sporcuların yetiştiği muhteşem bir hentbolülkesine gidiyor Can.

Yetenekli sporcularımızın zamanla kaybolduğunu görüp üzülen bir kişiolarak Can’ın Hırvatistan’a gidiyor olmasından büyük mutluluk duyuyorum.Yeliz Özel’in, 2011-2012  sezonunda, C.S. Oltchim Rm Valcea ile Bayanlar Şampiyonlar Liginde, geçen senenin Şampiyonlar Ligi şampiyonuGyöri Audi ETO KC ile oynadığı yarı final maçını Sports tv’den izlediğimgünleri hatırlıyorumda.. O gol attığında bizde en az onun kadar çokseviniyorduk veya top kaybettiğinde onun kadar çok üzülüyorduk. Şimdifutbolseverlerin Arda Turan’ı takip ettiği gibi. Arda’nın İspanya’yagittikten sonra, sadece futbolundaki değil,  yaşantısındaki  tümdeğişiklikleri takip ettiğimiz gibi.

Şimdi bizde hentbol camiası olarak Can’ı takip edeceğiz. Bu seneninonun için geçiş dönemi olarak geçeceğini düşünüyorum. Her yönüyle.Antrenmanda zorlanacak, maçta heyecanlanacak, çok az zaman alacak, belki kimse pas vermeyecek. (Hidayet Türkoğlu’nun NBA’de ki ilkyıllarını bir hatırlayın.) Ama bir süre sonra uyum sağlayacak, sistemiöğrenecek, mücadele etmesini öğrenecek, antrenörleri alınmasın ama, gerçek hentbolu öğrenecek. 

Göreceksiniz, zamanla çok farklı bir Can Çelebi izleyeceğiz.Transferi ilk duyduğumda, “Başka sporcular yurtdışına gitsin, sen sakındönme”  diye bir tweet atmıştım. Gerçekleşmesini  istediğim en büyükarzumda budur. Çok sayıda hentbolcunun yurtdışında oynaması. Bu nedenleCan’ın transferini çok önemsiyorum. Fizikleri ve yetenekleri ileyurtdışındaki hentbolculardan hiçbir farkı olmayan ama, gerek anlayış,gerek antrenman, gerek ligdeki kalite nedeniyle burada  yok olan diğerhentbolcular için örnek olacağını düşünüyorum. Tabii birdeantrenörlerimiz içinde örnek olacağını düşünüyorum. Kaliteli bir lig, kaliteli bir kadro,  sistemli, planlı ve amaçlı yapılan antrenmanlarsonucunda, bir  sporcudaki değişiklikleri görmelerini istiyorum.

Bu nedenle hentboldaki herkesin Can’ı takip etmelerini istiyorum. Can Çelebi  Hırvatistan’da herşeyi yeni baştan öğrenecek. Toptutmasını, pas vermesini, nereye hareket edeceğini, nasıl şutatılacağını…Tıpkı bizim yıllar önce Rezanov’dan öğrendiğimiz gibi. Amabir şeyden de çok eminim. Nexe takımıda Can’dan çok şey öğrenecek. Çünküpırıl pırıl bir genç kadrolarına katılıyor. Tertemiz,  özellikli vebizi en güzel şekilde temsil edecek bir sporcu takımlarına katılıyor.

Başarılar, bol şanslar ve en güzel temennilerimiz senin için Can. Yolun hep, ama hep açık olsun.  "

Bakmadan Geçme