Zeynur Pehlivan: “Süleyman Seba Aşkına”

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda 3. grupta yer alan Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı, 6 Eylül'de Haslum HK ile karşılaşacak. Zeynur Pehlivan, Beşiktaş ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

"2014-2015 Velux EHF Şampiyonlar Ligi,  yarın saat 17:00 ‘de Ukrayna HC Motor Zaporozhye-İtalyan Junıor Fasano takımları arasında oynanacak olan Ön Eleme maçları ile başlayacak.
 
Türkiye Erkekler Süper Liginde sayısız başarılara imza atan ve “Salonda Ekol, Beşiktaş Hentbol”  şeklinde anılmayı sonuna kadar hak eden Beşiktaş Hentbol takımımızın rakibi ise Norveç şampiyonu Haslum Handballklubb olacak. Maç 06.09.2014 Cumartesi günü,  saat 17:30 da, Belçika’nın kuzey doğusundaki Hasselt kasabasında oynanacak. Beşiktaş, Sporthal Alverberg’da oynayacağı bu karşılaşmayı kazandığı takdirde grubumuzda yer alan  HCM Constanta-ROM/Huba İnitia Hasselt-BEL maçının galibi ile ertesi gün grup liderliği için mücadele edecek.
Beşiktaş, ilk gün karşılaşacağı Norveç ekibi ile, en güzel sezonlarından birisini yaşadığı 2012-2013 EHF Cup’ta, grup maçları öncesinde karşılaşmış ve deplasmanda 31-20 kaybettiği karşılaşmayı, kendi sahasında, kendi kartalları önünde 37-25 gibi bir skorla geçerek büyük bir başarı elde etmişti. İki İsveçli yabancı oyuncuyu kadrosunda bulunduran Haslum ekibinde şu anda sadece sol oyun kurucusu milli takım listesinde yer alıyor.
Ev sahibi Hubo İnitia Hasselt takımı ile günün ikinci maçında karşılaşacak olan Romen ekibi ise grubun en büyük favorilerinden. İki Sırp, iki Karadağ, bir İspanyol, bir Hırvat, bir Makedon oyuncu olmak üzere, toplam yedi yabancı oyuncu ile Belçika karşısına çıkacak olan HCM Constanta,  EHF Cup dörtlü finallerine kalmayı başaran, çeyrek finallere alışık, grup maçlarında sürekli yer alan güçlü bir ekip.
Kendilerini,  grubun en küçük erkek kardeşi olarak adlandıran Hubo İnitia Hasselt ise, amaçlarının sadece Belçika haritasında hentbol amblemini görmek istediklerini,  bu turnuvanın Belçika ve kulüp  tarihi için inanılmaz bir deneyim olacağı kanaatindeler. Ev sahibi takımın şimdiye kadar en büyük başarısı Challenge Cup’ta çeyrek finale kadar yükselmiş olması. Ayrıca kadrosunda sadece iki Hollanda’lı yabancı oyuncu bulunduruyor.   
Salonumuzun değişmez armadası Beşiktaş Hentbol ise, önceki yıllara göre kadrosunu biraz daha güçlendirmiş durumda. Son altı yıldır şampiyonlukları kimseye kaptırmayan ve zaten çok güçlü bir kadroya sahip olan Beşiktaş, ülkemizden Ankara İl Özel İdare ve Milli takım oyuncularımızdan kaleci Yunus Özmusul ve orta oyun kurucu Volkan Çalışkan’ı kadrosuna dahil etti.
 
Yabancı oyuncuda ilk tercihini ise, Avrupa’nın en iyi liglerinden biri olan Bundesliga’da top oynamış  ve geçen sezonu Belarus ekibi Dinamo Minsk’te tamamlayan sol kanat Hırvat İvan Nincevic’i transfer ederek kullandı. Ardından bu sene Mersin Hentbol’da oynayacak olan eski sol oyun kurucusu Vladimir Zelic’in yerine İspanyol Real Ademar Leon takımından Sırp Predrag Dacevic’i aldı. Avrupa takımları gibi yüksek fizik gücüne sahip olan Beşiktaş son yabancı oyuncu transferini ise, Romanya’nın HC Odorhei takımında oynayan Şili doğumlu Alman orta oyun kurucu Erwin Jan Feuchtmann Perez’den yana kullandı.
 
Her pozisyonda en az iki iyi oyuncu ve geniş kadrosu ile bu sene Türkiye Erkekler Süper Liginin tek favorisi olan Beşiktaş’ın en büyük gücü ise her gittiği ilde takımlarını yalnız bırakmayan kara kartallar. Beşiktaş Hentbol takımı Cumartesi günü önemli bir sınav verecek. Belçika,  yüksek sayıda vatandaşımızın yaşadığı bir ülke ve umarız böyle önemli bir hafta sonunda takımlarını yalnız bırakmazlar.
 
Beşiktaş,  eğer bu önemli eşiği atlayabilirse -ki yürekten atlayacağına inanıyorum- bizlere uzun yıllardır beklediğimiz, özlediğimiz gerçek hentbol devlerini izleme şansı tanıyacak.
 
En son ismini 1991 yılında Eskişehir Eti zamanında telaffuz ettiğimiz bir Barcelona’yı ve 2013-2014 Velux EHF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt gibi takımları ülkemizde görebileceğiz. Tabii Beşiktaş’ta  o devlerin ülkesinde..
 
İyi bir kadro yapan ve Türkiye’de erkek hentbolu denildiğinde akla gelen ilk isim olan Beşiktaş’ın, Ön Eleme maçlarından galip gelerek hem emeklerini, hem dileklerini gerçekleştirmelerini arzu ediyorum. Bunu fazlasıyla hak ettiler.
 
Benim en büyük arzum ise, altı sene aralıksız şampiyon olduğu halde doğru dürüst haber ve değer vermeyen spor basınımızın belki bu şekilde Beşiktaş’ı ve hentbolu görmelerini sağlamış oluruz diye düşünüyorum.
 
Sizler Hakkı Kaptan ya da Baba Hakkı’nın, Süleyman Seba’yı alnından öptüğü kadar güzel işler yaptınız. Nice şampiyonluklar, nice başarılar elde ettiniz. Türkiye hentbolunda var olan tek büyük isim, tek büyük takımdır Beşiktaş.
 
Umarım,  en az Süleyman Seba kadar değerli olan Başkan Fikret Orman’da,  ilan edilen 2014-2015 Süleyman Seba sezonunun sonunda, hem Avrupa’da hem ülkemizde gurur kaynağımız olan Beşiktaş Hentbol takımını, özellikle kesintisiz altı yıl takımı şampiyon yapan antrenörler  Müfit Arın ve İlker Şentürk’ü alınlarından öper.
 
Başarılar Kara kartallar. Yolunuz açık olsun. Siz hep yüksekten uçun."

Haber – Foto: Zeynur PEHLİVAN

Haber

Haber

Haber
 

Bakmadan Geçme