Zeynur Pehlivan yazdı: Sezona “Merhaba” derken

Hentbol ailesinin tam içinde olan ve yazdıkları ile hentbol heyecanını yaşatmaya çalışan Zeynur Pehlivan, “Sezona “Merhaba” Derken” yazısı ile karşısınızda.

Zeynur Pehlivan yazdı: Sezona “Merhaba” derken
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sezona Merhaba Derken.

Merhabalar Arkadaşlar! Nasılsınız görüşmeyeli? Pandemi sürecinin başladığı 11 Mart tarihinden itibaren ne çok zaman geçti değil mi? Ne çok şey değişti hayatımızda… Alışkanlıklarımızda, davranışlarımızda, beklentilerimizde, konuştuklarımızda. Ailemizde, çevremizde. Oysa tam kış bitti derken, kışın uyuşukluğunu üzerimizden atmaya, baharın kokusunu içimize çekmeye, doğayla birlikte coşmaya hazırlanırken bir de baktık ki, durum çok vahim! 

Hepimiz uzun süre evlerimize kapanmak zorunda kaldık. Herkesten, her yerden, her şeyden uzaklaştık, uzaklaşmak zorunda kaldık. Gitmek istediğimiz yerlere gidemedik, görmek istediğimiz yerleri göremedik, duymak istediğimiz sözleri duyamadık. 

Planlarımız alt üst oldu. Hayatımız, hayatlar bir anda başkalaştı. Böyle durumlarda aklıma hep John Lennon’ın “Hayat, biz gelecek için planlar yaparken başımızdan geçenlerdir” sözü gelir. Hiç böylesini planlamamıştık değil mi? Günlerce evde oturmak, kimseyle konuşamamak, kimseye dokunamamak, kimseye ulaşamamak! Daha da kötüsü insanlardan uzaklaşmak zorunda kalmak!

Ne kötü günlerden geçiyoruz, ne çok can kaybediyoruz değil mi? Yazık! Çok yazık? Umarım bu salgın dönemi en kısa zamanda biter de biz de eski güzel günlerimize döneriz. Korkusuzca sokağa çıkarız, endişesizce çocuklarımızı okula göndeririz, sevdiklerimize sıkı sıkı sarılırız, sinemaya, tiyatroya, maça vb. gideriz.

Katılır mısınız bilmiyorum ama ben bu dönemde sanat, spor, müzik, edebiyat gibi veya herhangi bir etkinliğin öneminin, değerinin  daha bir anlaşılır, aranır olduğu kanaatindeyim. Çünkü ben tüm bunların insanda yaşama arzusunu güçlendirdiğine inanırım.

Bir tiyatroya gitmek, güzel bir şarkı dinlemek, müthiş bir mücadele seyretmek insanın ruhunu tedavi ediyor olsa gerek. Tenimizi korumak için sürdüğümüz krem gibi. Bunlarda içimize iyi geliyor. Besliyor, büyütüyor, geliştiriyor, güzelleştiriyor. 

O nedenle güzel şeyleri fazla ihmal etmemek gerek. Güzel şeylerden birisi de bildiğiniz gibi benim güzel sporum hentbol. Ben bir hentbolcu olarak hentbolu yazmalı, hentbolu duyurmalı, hentbolu ihmal etmemeliyim diye düşünüyorum. 

Bazı kısıtlamalar olmasına rağmen sezon açıldığına, takımlar sahaya çıktığına, formalar çoraplar tekrar giyildiğine, terler tekrar akmaya başladığına göre yazılacak çok şey var demektir. 

Sezon açıldı ama kafamda da öyle çok sorular var ki!

Sezon sağlıklı başlayacak mı?

Sezon sağlıklı bir şekilde ilerleyebilecek mi?

Oyuncu ve takımlarda testler pozitif çıktığı zaman ne olacak?

Bu durum birçok oyuncu ve birkaç takımda görüldüğünde neler olacak, nasıl bir önlem alınacak?

Bizler yani seyirciler, oyuna ne zaman dahil olacağız?

Ne zaman bir maça gidebileceğiz? 

Gerçekten sorularla, belirsizliklerle dolu bir yeni sezon bizi bekliyor. Ama bütün bunlara rağmen heyecanla beklediğim şeylerde var. Bir kere Avrupa’nın en başarılı antrenörlerinden birisi olan Helle Thomsen Türkiye’de. Senelerce FC Midtjylland’ın başında gördüğümüz Helle Thomsen son olarak Hollanda ile Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Norveç’e rakip bir takım yaratma başarısını gösterdi. Böylesine büyük bir kadın antrenörün ülkemizi tercih etmiş olması müthiş bir olay. Burayı tercih ettirme başarısını gösteren Kastamonu Belediyesi GSK yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Öncelikle Kastamonu Belediyesi GSK’ya, daha sonra da hentbolumuza büyük katkı sağlayacağına inancım sonsuzdur. Bir kadın olarak güveniyor ve inanıyorum. 

İkinci merak ettiğim soru ise gençler…

Gençlerin bu sene ki, bu sezondaki performansları…

Bu başlı başına bir yazı konusu ama ben kısaca bahsedeyim. Bu sene gerek salgın, gerekse hentboldaki küçük bütçeler nedeniyle, bir de buna birçok iyi oyuncunun yurtdışında oynamayı tercih etmiş olmasını eklersek, pozisyonlar sadece yerli, milli ve genç oyunculara kalmış gibi görünüyor. Yabancı oyunculardan fırsat bulamayan, şans tanınmayan birçok oyuncu için harika bir durum. Kendilerini gösterme, geliştirme ve kanıtlama zamanı. Bir hentbolcu olarak da onlara da inanıyor ve güveniyorum. 

Üçüncüsü ise Yeliz Özel’li Yalıkavak Spor Kulübü Hentbol Takımının bu sezon ne yapacağı…

Kastamonu Belediyesi GSK takımından ayrılan ve Yalıkavak’a gelen Yeliz Özel bildiğiniz gibi takımlara büyük katkı sağlıyor ve neredeyse oynadığı her takım şampiyon oluyor. Bakalım Yeliz Özel’li Yalıkavak Spor Kulübü ile ayrıldığı eski takımı, üstelik Helle Thomsen gibi bir antrenörle sahaya çıkacak olan Kastamonu Belediyesi GSK takımı arasındaki maçlar nasıl olacak, nasıl geçecek?

Liglerin ara verildiği tarihten itibaren çok zaman geçti. İlk yazıyı uzun yazarak sizleri sıkmayayım. 

Şimdi önümüzde güzel bir turnuva var. 10-11-12 Eylül 2020 tarihleri arasında oynanacak olan bu turnuvayı Yalıkavak Spor Kulübü düzenliyor. Halikarnassos Turnuvasına, ev sahibi Yalıkavak Yalıkavak Spor Kulübü, Kastamonu Belediyesi GSK, Muratpaşa Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi Spor kulüpleri katılıyor. 

Ayrıca İzmir’de düzenlenecek Hentbol’un en önemli erkek kulüplerinin katılacağı bir turnuva daha var. Spor Toto, Beykoz, Beşiktaş, İzmir Büyükşehir Belediyespor’un ev sahipliğinde 10-11-12 Eylül’de bir araya gelecekler. 

Umarız inşallah bu turnuvaları izleme şansımız olur.

Hastalıkların olmadığı, hatta bittiği, bir spor mücadelesi nasıl olması gerekiyorsa öyle olduğu ortamlarda, salonlarda, maçlarda buluşmak üzere diyorum. 

Şimdilik hoşçakalın. 

Diğer YAZILAR

https://www.hentbolhaber.net/yazar/zeynur_pehlivan/

Bakmadan Geçme