Zirvede Kazanan Olmadı

Hentbol Bayanlar Süper Lig 17.Haftanın açılış maçında iki ezeli rakip Üsküdar Belediyespor ile Antalya Muratpaşa Belediyespor karşı karşıya geldi. Müsabaka da kazanan olmadı.

Müsabaka Üsküdar Belediyespor’un hızlı oyunu ile başladı ve ilk dakikalarda Üsküdar Belediyespor 3-1 ile skor üstünlüğünü ele aldı. Karşılıklı mücadele devam ederken Muratpaşa’da kaleci Sevilay kurtarışları ile dikkat çekerken, Üsküdar da kaleci Talida Tolnai bu dakikalarda kurtarışlarına devam etti. 10.dakika da Üsküdar Belediyespor’un 5-4 üstünlüğü ile geçildi. 

Üsküdar’da 88 forma numaralı Lence’nin iki dakika zaman cezası almasına rağmen Antalya temsilcisi bu fırsatı iyi değerlendiremedi. Üsküdar eksik oynamasına rağmen farkı 3’e çıkardı . ilerleyen dakikalarda Yeliz Özel’e , Serpil’in adam adama oynaması Üsküdar’ın durmasına sebep oldu. Ancak  Yeliz Özel’e adam adama oynanmasına rağmen pivot bölgesinde Lence etkili oyunu ile Üsküdar’ı skor yönünden taşımaya devam etti.

20.dakika geride kaldığında özellikle Üsküdar’da Biljana Filipovic en etkili olan isimdi. Skor’da  11-9 olarak skorboard’da yer aldı.

Müsabakanın son 5 dakikasına girildiğinde Lence yine Pivot pozisyonunda etkili olmaya devam ederken, Sol Kanat’ta Yasemin Şahin’in hızlı hucümları ile birlikte ilk defa Üsküdar Belediyespor farkı 4 sayıya çıkardı. Farkın dört sayı çıkması ile birlikte Antalya Muratpaşa’nın tecrübeli hocası Birol Ünsal, mola almak zorunda kaldı.

Birol Ünsal’ın mola alıp oyuncularına gerekli taktiği vermesine rağmen, hucümu hızlı oynama isteği, top kayıplarına ve başarısız şut girişimlerine sebep oldu. Antalya ilk devrenin son dakikalarında hızlı oynama düşüncesi ile yine hatalarına devam etti. Bir çok şut Üsküdar ‘da bu dakikalarda oyunda olan  Kaleci Serpil’in ellerinde kaldı.

İlk devrenin son saniyelerinde önce Lence’nin , ardından da Yasemin Şahin’in iki dakika zaman cezası alması, Üsküdar’ın sahada 4 kişi kalmasına sebep oldu. Son saniyede Muratpaşa Belediyespor  gol bularak ilk devreyi 15-11 geride kapadı.

Özellikle ilk devrede daha kontrollü oynayan ve rakibine göre daha az yapan Üsküdar Belediyespor 15-11 skor üstünlüğü ile soyunma odasına girdi. 

Üsküdar Belediyespor ilk devrede almış olduğu iki dakika zaman cezaları ile 2.devreye eksik başladı. Ancak Muratpaşa Belediyespor yine bu eksikliği değerlendiremedi. Hücumda istediği verimi bu dakikalarda ortaya koyamayan Muratpaşa’da Martina Pavic’in yerine Perihan Topaloğlu girdi ve Antalya Muratpaşa Belediyespor hızlı hucümlarda daha etkili olmaya başladı. Özelikle Perihan oyuna girdikten sonra 3’te 3 yaparak farkın kapanmasına yardımcı oldu.(16-14)

38.dakika içerisinde Üsküdar ‘da Yeliz Özel rakibine yapmış olduğu sert müdahale sebebiyle oyundan diskalifiye edildi. Ardından Üsküdar’da Esra Öztürk’ün yapmış olduğu sert savunma sebebiyle iki dakika zaman cezası alması Üsküdar’ı zor durumda bıraktı.

Muratpaşa Belediyespor 42.dakikada Sağ kanat Kübra Şen’in golü ile beraberliği yakalarken (19-19) ,  46.dakikada ise müsabaka boyunca ilk defa Serpil’in golü ile 20-21 öne geçti.

Bu dakikadan sonra Üsküdar Belediyespor kaleci Sevilay’ı geçmekte zorlansa da, son 10 dakikaya 22-22 eşitlik ile girildi.

İlerleyen dakikalarda müsabaka da iyice tansiyon yükselmeye başladı ve saha içerisinde savunmada sert müdahale yapan her iki ekibin oyuncuları iki dakika zaman cezası aldılar. Bu zaman cezalarında Antalya Muratpaşa Belediyespor bir eksik oyuncu ile oynarken, Üsküdar iki oyuncu eksik olarak mücadeleye devam ettiler.

Son beş dakika büyük heyecana sahne oldu.(24-24) Özellikle her iki ekipte hucüm da istediği organizasyonu sağlayamaması topun kale fileleri ile buluşmasına engel oldu. Skor 25-25 iken 58.42 dakikada molayı alan Üsküdar’ın antrenörü Kadir Ayar, topun kendilerinde kalmasını ve mutlak olarak sonuca gitmeleri konusunda oyuncuları uyarırken, Birol Ünsal’da beraberliğin kendilerine yaradığını bilerek oyuncularını motive etti.

Moladan sonra Üsküdar Belediyespor sonuca gitmeye çalışırken, ağır davranması hakemlerin pasif oyun işaretini göstermesine sebep oldu. Ancak Muratpaşa’da Olga Laiuk iki dakika zaman cezası alınca pasif oyun sona erdi ve son hucüm Üsküdar’da kaldı.

Tüm hentbolseverler  Üsküdar’ın gole ulaşacağını tahmin ederken başarısız bir şut, hızlı hucüm ile Muratpaşa’yı karşı karşıya getirdi. Ancak Muratpaşa Belediyespor hızlı hucümda iken savunmaya hücum faul yapması ile top tekrar Üsküdar’a geçti. Top Üsküdar Belediyespor’a geçmesine rağmen son 3 saniye İstanbul ekibine yetmedi ve müsabaka 25-25 berabere bitti.

Ligin ilk devresinde Antalya’da oynanan müsabakada 31-31 berabere bitmişti. Ancak Üsküdar Belediyespor’un geçen hafta ligin en sürpriz sonucunda Maltepe Belediyespor’a yenilmesi, liderliğin Muratpaşa’da kalmasına sebep oldu.

Hentbol severler NTVSPOR’dan canlı yayınlanan bu müsabakada zevkli bir müsabakayı izlemiş oldu.

Bakmadan Geçme