Zorlu’dan Hem Teşekkür , Hem de Tavsiye

İstanbul Yeditepe Spor Kulübü Antrenörü Vahit ZORLU, 2012-2013 sezonunda Hentbol Erkekler Süper Ligine renk kattıklarını düşündüğü belirtti.

Vahit Zorlu, Hentbolhaber.Net muhabirine yapmış olduğu değerlendirmede : " Öncelikle bu yıl Süper Ligde görev yapan Temsilciler, Hakemler ve Salon görevlilerine teşekkür etmeliyiz, zira hiçbir müsabakanın sonucu önceden belli değildi. Böyle olunca Antrenör ve Sporcular maçların son düdüğüne kadar mücadelelerini sürdürürlerken, yukarıda saydığım görevlerde bulunanlara çok iş düştü. Bazı eksikliklere rağmen sezonun güzel geçmesine katkı sağladıklarını düşünüyorum."dedi.

Sözlerine devam eden Zorlu: " Türkiye Liglerinin başlamasından bu yıla gelene kadar, en kaliteli sporcu gurubunu barındıran takımların mücadelesi sonucunda, en KALİTELİ lig oldu diyebilirim. Yabancı oyuncuların kalitesi, bu oyunculara uyum sağlamak için gayret gösteren Türk oyuncularımızın katkıları yadsınamaz. Hakemlerimizde bu kaliteye ayak uydurduklarına inanıyorum. Hakem kalitesini artırıcı çalışmalar yapanların emeklerine ayrıca teşekkürler."dedi.

"MİLLİ TAKIMIN BAŞARISI BİZİ GURURLANDIRACAKTIR"

Zorlu: "Böyle kaliteli lig sonunda oluşacak MİLLİ (Ankara karması değil) takımın başarılı olacağına inanıyor ve onlara güveniyorun. Türk Hentbolu olarak AKDENİZ Oyunlarında alacakları madalya ( Rengi önemli değil ) bizleri gururlandıracaktır. Bu başarıya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Madalya yolunda Teknik heyete, sporcu kardeşlerime ve yöneticilerine şahsım ve kulübüm olarak başarılar dilerim."dedi.

"Türk Hentbolünün yükselişine en büyük katkıyı NTVSPOR ve İDDAA yaptı dersem, diğer katkı yapanlara haksızlık etmiş olmam inşallah. İddaa katkı payları özellikle bizim gibi Spor Kulüplerine büyük katkı sağladı. NTVSpor şifresiz yayınlanması nedeniyleTürkiye’de ve Avrupa’da her Hentbol severe ulaştı, böylece HENTBOL sporu nu yapmak isteyen çocuklarımıza ve genç’lerimize görsel iyi bir rehber olduğunu düşünüyorum. Federasyonumuz bu durumu hayata geçireceği Projelerle Hentbol alt yapısını çok güçleneceği bir fırsat olarak görüyorum"diyen Zorlu birçok spor kulübüne NTVSPOR ve İDDAA’nın katkısından bahsetti.

"2012-2013 SEZONUNA RENK KATTIK"

"2012-2013 Hentbol Erkekler Süper Lig’ine İSTANBUL YEDİTEPE SPOR KULÜBÜ olarak renk kattığımıza inanıyorum" diyen Zorlu;  "Kısıtlı imkanlarla neler başarılabileceğini gösteren tüm sporcu EVLATLARIMIN anıllarından öpüyorum ve takıma katkı sağlayan yöneticilerime , yardımcılarıma çok teşekkür ediyorum. Kaliteli tekımların ve içlerinde dörder kaliteli yabancı sporcuların oluşturduğu lig’de kalmanın yanısıra TÜRKİYE KUPASI’ nda Yarı-Final oynamamız, hatta finale kalmayı bir gol ile kaçırmamız bu lig’e RENK kattığımızın en güçlü delili olduğu kanısındayım." dedi.


ALT YAPISI SAĞLAM OLAN TAKIMLAR ÖNEMLİ

"Bu sezon her takımın ( Beşparmak Spor hariç ) kaliteli ilk yedileri vardı. Lig sıralamasına bakacak olursak yedek bankından gelen oyuncuların, katkısı o takımın puan durumundaki yerini belirlediğini düşünüyorum. Biz kulüp olarak mütavazi kadromuza, deneyimli Petar Misevski’yi ( Kaleci ) katarak başladık. Hentbola tekrar döndürdüğümüz ve inandığımız Öğrenci-Gençlerimize güvenerek yola çıktık. Biz Sporcularımızın eğitimine ve yaptıkları iş’lerine çok önem vermekteyiz, bu nedenle bazı antrenman ve deplasmanlara dersleri–işleri için sporcularımıza izin verdik. Lig’in ikinci yarısına başlarken her takım oyuncu takviyesi yaparak başlarken, biz oyuncu kaybettik. Sakatlanan, kaza geçiren, tayin olan derken kalan oyuncularıma çok yük bindi. Bu durumda müsabakalarda daha çok rotasyon yaparak lig sonunu gördük.

Yabancı oyuncuların takımlara ve Türk Hentbol’üne katkıları yadsınamaz, ama 4 yabancı oyuncu çok fazla. Lig’e yeni çıkan ve lig de başarılı olmak isteyen bir kulüp dört iyi yabancı alıp beş altı Türk oyuncu ile Lig de kalabilir, bu tür düşünen takımlar Hentbol alt yapısı olmadığı için amacı oyuncu kazandırmak olan Süper Gençler Lig’ine dahi geçici oyuncu transferleri ile yılı bitirme düşüncesi mantığındadırlar.Bu tür takımlar Türk Hentbol’üne zarar vermektedir. Milli takımlarımıza da bizlere de alt yapısı sağlam olan takımlar yarar sağlayacağını düşünüyorum. Bazı takımlarımızın alt yapıları çok güçlü. İdareci ve Antrenörlerini kutlarım. Bu tür takımlarının Hentbol Federasyonumuzca ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Gelecek yıl daha renkli , daha mücadeleci ve izleyenlere seyir zevki verecek bir lig bizleri bekliyor olacağını tahmin ediyorum. Hentbol’ün yaşatılmasında ve geliştirilmesinde katkısı olan Kurum. Kuruluş ve kişilere minnet ve şükranlarımı sunarım. İyi tatiller." diyerek sözlerini bitirdi.

 

Bakmadan Geçme