A Milli Hentbol Takımı Başantrenörü Gordo, Dinamizmi Tecrübeyle Harmanlayarak Yola Çıkıyor

Milli takım, İspanyol başantrenör Daniel Gordo liderliğindeki ikinci kampını Ankara'da düzenliyor. Takımın yeni başantrenörü Daniel Gordo, gençlik ile tecrübeyi bir araya getirerek 'dengeli' bir takım oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Milli takımın yeni başantrenörü Gordo, Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda yaptığı çalışmalara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gordo, "Takım olarak aşama kaydettiğimizi, oyuncularla daha iyi bir iletişim kurduğumuzu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

İstediği sistemi oluşturmaya başladığını belirten Gordo, "Takımla geçirdiğimiz her anın ilerleyişimiz açısından olumlu olduğunu düşünüyorum. Bu, çalışma disiplini olarak doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Bizim hedefimiz, genç oyuncuların enerjisiyle tecrübeyi harmanlayıp güçlü ve dengeli bir takım oluşturmak." ifadelerini kullandı.

A Milli Hentbol Takımı Başantrenörü Gordo, Dinamizmi Tecrübeyle Harmanlayarak Yola Çıkıyor

Hedefleri Yolunda İlerliyorlar

Milli takımdaki hedeflerini üç başlık altında sıralayan İspanyol başantrenör, "Birincisi takıma yeni fikirler benimsetmek. İkincisi daha önce yarışmadığımız bir organizasyonun içinde olmak. Bu, dünya ve Avrupa şampiyonaları olabilir. Üçüncüsü de bu iki amacın uğrunda çok çalışmak." şeklinde konuştu.

A Milli Hentbol Takımı Başantrenörü Gordo, Dinamizmi Tecrübeyle Harmanlayarak Yola Çıkıyor

Türkiye Hentbol Federasyonunun altyapıdan A takıma kadar bir sistemi oyunculara benimsetmek üzerine çalıştığının altını çizen Gordo, şöyle devam etti:

"Bunu da bütün kulüplerimizle paylaşıyor. Bu yapılan çalışmanın amacı sporcularımızı, genç yaştan profesyonel seviyeye kadarki süreçte yapılan günlük egzersizlere, oynanan klasik setlere, savunma ve hücum prensiplerine aşikar hale getirmek. Genç bir sporcu üst seviye yaş grubuna geldiği zaman bütün çalışmalara hakim oluyor. Sistemi bilerek geliyor. Bunları bir daha baştan anlatmak için zaman kaybetmiyorsunuz, sadece ilerlemeye odaklanıyorsunuz. İspanya bunu daha önce yaptı. İspanya'da genç ve profesyonel oyuncular belli bir sistem çerçevesinde çalışıyor. En önemlisi, sistem oluşturmamız."
 

Bakmadan Geçme