Alp Eren Pektaş: İstediğimizi aldık, sırada Anafen var

Üstü üste kaybettiği puanlarla Erkekler Süper Ligi’nde sıkıntılı günler yaşayan Maliye Milli Piyango, Antalyaspor galibiyeti ile moral buldu.

HENTBOLHABER.NET- Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Erkekler Süper Ligi’nin köklü takımlarından olan Maliye Milli Piyango Spor Kulübü Kaptanı Alp Eren Pektaş, takımının galibiyetle kapattığı haftanın ardından Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulundu.

MORAL MAÇI
17. Haftadaki Antalyaspor müsabakası öncesinde kaybettikleri puanlar nedeniyle sıkıntılı olduklarını belirten Kaptan Alp Eren Pektaş; “Antalyaspor maçı bizim için kritikti. Kaybettiğimiz puanlar yanında eksiklerimiz de maçın önemini iyice arttırdı” dedi. İyi bir oyun çıkardıklarına inandığını söyleyen Pektaş; “5+1 savunma ile başladığımız oyunda zaman zaman 6+0 savunma dizilişini de kullandık. Etkili savunma dışında hücumlardan da iyi sonuç alınca ilk yarıda farkı 8 sayıya kadar açtık. Aradaki fark devrenin sonuna doğru azalsa da sert ve iyi savunma yaparak maçın ilk yarısını 17-13 lehimize tamamlamayı bildik” dedi.

“GALİBİYETİN ANAHTARI KALECİMİZ VE DAHA AZ HATA YAPMAMIZ”
Alp Eren Pektaş; “İkinci yarı maçın kontrolünü elimizde tutmaya çalıştık fakat Antalyaspor farkı eritmeye başladı. Kalecimizin kritik şutlarda başarılı kurtarışlar yapması ve son anlarda hücumda daha az hata yapmamız, maçı 30-25 kazanmamızı sağladı” dedi.

“GENÇ BİR EKİBİZ”
Alp Eren Pektaş, takım arkadaşlarının yaş ortalamasının çok genç olduğunu belirterek; “Oyuncuların çoğu Süper Gençler Ligi’nde oynuyor. Bu yüzden birlikte antrenman yapmakta zorluk çekiyoruz. Ancak olumsuz yanlarının dışında genç bir yapıya sahip olmamız mücadele seviyemizi artırıyor” dedi.

Pektaş; güzel ve efektif bir hentbol oynamaya, kendilerini destekleyenlere iyi bir oyun izlettirmeye çalıştıklarını kaydetti. Maliye Milli Piyango Kaptanı; “Önümüzdeki hafta Anafen maçı için İstanbul’a gidiyoruz. İnşallah güzel bir sonuçla döneriz” dedi.

“CENNET GİBİ…”
Alp Eren Pektaş bugün öğle saatlerinde baba olmanın mutluluğunu yaşadı. Bir erkek bebek sahibi olan Pektaş, anne ve bebeğin sağlıklarının iyi olduğunu belirtti. Bebeğini kucağına aldığında tarifsiz duygular yaşadığını ifade eden çiçeği burnunda baba, arzu eden herkesin evlat sahibi olma mutluluğunu yaşamasını dilediğini söyledi. Alp Eren Pektaş; “Bebeğimi kucağıma aldığımdaki hislerimi anlatamam. Kokusu cennet gibiydi, sadece bunu söyleyebilirim” dedi.

Hentbolhaber.Net ailesi olarak Pektaş bebeğe, anne ve babasıyla yaşayacağı talihli güzel bir ömür diliyor, Gökçen-Alp Eren Pektaş çiftini tebrik ediyoruz.

Bakmadan Geçme