EHF Euro 2022’ye bakış

A milli erkek hentbol takımımızın 2022 Erkekler Avrupa Hentbol Şampiyonası Eleme grubundaki rakipleri belli oluyor. Gürcan Budakçı, EHF Euro 2022 yazısı ile karşınızda.

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Macaristan ve Slovakya’daki Erkekler EHF EURO 2022 yeterliliği son aşamasına geldi. 16 Haziran 2020 Salı günü saat 18:00 (Türkiye saati); bu şampiyona için 32 takımın kura ile sekiz gruba ve gruplardaki dörderli takımların belirleneceği önemli bir zaman dilimi. Kura Viyana’dan canlı olarak yayınlanacak ve EHF EURO Facebook sayfasında ve EHF EURO YouTube kanalında yayınlanacak.

Kura torbaları şu şekilde belirlendi:

1.torba 2.torba 3.torba 4.torba
NORVEÇ
İSVEÇ
DANİMARKA
ALMANYA
FRANSA
SLOVENYA
ÇEKYA İZLANDA
AVUSTURYA
BELARUS
PORTEKİZ
K.MAKEDONYA
SIRBİSTAN
RUSYA
KARADAĞ
HOLLANDA
İSVİÇRE
LİTVANYA
ROMANYA
BOSNAHERSEK
UKRAYNA
LETONTA
POLONYA
BELÇİKA
FİNLANDİYA
İTALYA
TÜRKİYE
İSRAİL
ESTONYA
YUNANİSTAN
KOSOVA
F.ADALARI

Haber

Macaristan ve Slovakya’daki EHF EURO 2022, 24 takımın yer alacağı bir şampiyona olacak.

Her iki ev sahibi ülke, EHF EURO 2020 şampiyonu İspanya ve EHF EURO 2020 ikincisi Hırvatistan final turnuvasına doğrudan katılmaya hak kazandı. Geriye kalan 20 ülke kalifikasyon maçları belirlenecek ve şampiyonada yerlerini alacaklar.

Birinci ve ikinci sıradaki takımlar ve en iyi üçüncü sıradaki dört takım, Macaristan ve Slovakya’daki Erkekler EHF EURO 2022’ye hak kazanacak. Sekiz gruptaki grup maçlarının sonuçlanmasından sonra, her grupta üçüncü olan (toplam sekiz takım) takımların genel sıralaması oluşturulacaktır. Üçüncü olan takımların grup sonuncuları ile olan maçları dikkate alınmayacaktır. Grup birincisi ve ikincisi ile olan 4 maç sıralamayı belirleyecektir. Bu şekilde üçüncü sırada yer alan takımlar sıralanacak ve ilk dört takım Erkekler EHF EURO 2022 final turnuvasına katılacaktır.

EHF EURO 2022 Elemeleri’nin maç programı
1. Tur: 4 Çarşamba – 5 Kasım 2020 Perşembe
2. Tur: Cumartesi 7 – Pazar 8 Kasım 2020
3. Tur: 10 Çarşamba – 11 Mart 2021 Perşembe *
4. Tur: 13 Cumartesi – 14 Mart 2021 Pazar *
5. Tur: 28 Çarşamba – 29 Nisan 2021 Perşembe
6. Tur: Pazar 2 Mayıs 2021 (18:00 CEST)

 

ELEMELERDEKİ ŞANSIMIZ

Erkek milli hentbolcularımızın son zamanlarındaki pozitif maç performansı, kazanma azmi ve alışkanlığı gibi olumlu göstergelerin olduğu müsabakalara şahit olduk. Bu bizim performans açısından olumlu yanımızı temsil ediyor. Ayrıca turnuvaya 32 takımdan 20 takımın katılma şansının oluşu, %62 oranında matematiksel bir veri yine bizleri umutlandırmaktadır. Ancak bunun bir permütasyon yada kombinasyon hesabı olarak görmek en büyük yanılgıdır. Müsabaka sahada kazanılır, devreye kuvvet-kondisyon-taktik-teknik-psikoloji etkenleri girerek tüm hesaplamaları alt üst eder. Hedefimizi grup birincisi yada ikincisi olmak şeklinde belirlemeliyiz, bu en doğalı ama unutmamalıyız ki en iyi dört grup 3. de finallerde olacak. Yolu ise birinci ve ikinciden puanlar almak olacak. Bu durum bile bizim tüm maçlarımızın son saniyesine kadar son golüne kadar çok önemli olduğunu göstermektedir.

Pandemi sürecinden çıkmakta olan dünya ve hentbol camiasında, bu süreci iyi değerlendiren sporcu, kulüp ve ülkeler bu turnuva öncesi büyük avantaj sağlayacaktır. Hatta bu süreç sonrası eleme gruplarında büyük süprizler ortaya çıkaracaktır. Bu veri ışığından biz bu süreci milli takımların tüm kademesi olarak nasıl değerlendirdik yada sonraki süreçte bir telafi dönemi, hızı ve verimli reanimate çalışmaları yaptık mı? İşte üzerinde durmamız gereken en önemli noktalardan bir tanesi.

Şansımız hem matematiksel, hem pisikolojik açıdan yüksek. Bu avantajları doğru ve çabuk şekilde yükselen kuvvet-kondisyon-teknik-taktik parametreleri ile desteklersek…….

VER ELİNİ EHF EURO 2022  HAYDİ TÜRKİYE BU SANA YAKIŞIR…….

Bakmadan Geçme