Kadınlar EURO 26, Türkiye'de Düzenlenecek!

Türkiye, 2026 EHF Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. 3-20 Aralık 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan şampiyona, Türkiye'nin yanı sıra Çekya, Polonya, Romanya ve Slovakya'da gerçekleştirilecek.

Avrupa Hentbol Federasyonu İcra Komitesi, Kadınlar EHF EURO 2026'nın Çekya, Polonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye'de yapılmasına karar verdi. 24 takımlı olan şampiyonanın ön eleme turu, Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice ve Bratislava'da birer grupta gerçekleştirilecek.

EHF, Türkiye'nin teklifinin yanı sıra Çekya/Polonya ve Romanya/Slovakya'dan da ortak teklif almıştı. Yapılan toplantılarda farklı tekliflerin değerlendirilmesi, TV durumu ve olası izleyicilerin analizi, şampiyonaya ev sahipliği yapmakla ilgilenen federasyonlarla istişarelerin yanı sıra ilk saha ziyaretleri gerçekleştirildi. Başvuruların sonuçlarına göre, her teklifin avantajları ve beş ülkede kadın hentbolunu daha da geliştirme olasılığı vurgulandı ve federasyonlar, Kadınlar EHF EURO 2026'yı birlikte düzenleme konusunda karar aldı.

"Yoğun Çalışmalarımızın Sonucunu Aldık"

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, yaptığı açıklamada şunları belirtti: "2026 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın Rusya'nın ev sahipliğini yapamayacağı belli olduğu tarihten itibaren, yani yaklaşık bir yıldır, ev sahipliği için yürüttüğümüz yoğun çalışmalarımızın ve üst düzey temaslarımızın sonuçlarını aldık. Tarihimizde ilk kez büyükler kategorisinde bir Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. 

Bu süreçte yanımızda olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve hentbol ailemize katkıları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, son iki yıldır Türkiye'ye verdikleri destekten dolayı EHF Başkanı Michael Wiederer ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde aldığımız bu güzel haber ülkemize ve hentbol camiamıza hayırlı olsun."  

 

Bakmadan Geçme